• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Ultrasound Technologies for Food and Bioprocessing » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Ultrasound Technologies for Food and Bioprocessing

ISBN-13: 9781461427506 / Angielski / Miękka / 2012 / 668 str.

Hao Feng; Gustavo Barbosa-Canovas; Jochen Weiss
Ultrasound Technologies for Food and Bioprocessing Hao Feng Gustavo Barbosa-Canovas Jochen Weiss 9781461427506 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Ultrasound Technologies for Food and Bioprocessing

ISBN-13: 9781461427506 / Angielski / Miękka / 2012 / 668 str.

Hao Feng; Gustavo Barbosa-Canovas; Jochen Weiss
cena 605,23 zł
(netto: 576,41 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 578,30 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Traditional food and bioprocessing technologies are facing challenges due to high expectation from the consumers and producers for better quality and safety, higher process efficiency, and products with novel properties or functionalities. For this reason, in the last few years new forms of physical energies have been explored to propose alternatives to traditional processing technologies. Acoustic energy has the potential to replace or partially substitute conventional processes, and at the same time offer unique opportunities in the characterization of foods and biomaterials. This book is a resource for experts and newcomers in the field of power ultrasound, gives insights into the physical principles of this technology, details the latest advancements, and links them to current and potential applications in the food and bioprocessing related industries.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Science > Chemistry - Industrial & Technical
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Food Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461427506
Rok wydania:
2012
Wydanie:
2011
Numer serii:
000156611
Ilość stron:
668
Waga:
0.93 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 3.45
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. The Physical and Chemical Effects of Ultrasound Sandra Kentish and Muthupandian Ashokkumar 2. Acoustic Cavitation Olivier Louisnard and Jose Gonzalez-Garcia 3. Ultrasound Applications in Food Processing Daniela Bermúdez-Aguirre, Tamara Mobbs and Gustavo V. Barbosa-Cánovas 4. The thermodynamic and kinetic aspects of power ultrasound processes Hao Feng 5. Wideband multi-frequency, multimode, and modulated (MMM) ultrasonic technology Miodrag Prokic 6. Application of Hydrodynamic Cavitation for Food and Bioprocessing Parag R. Gogate 7. Contamination-Free Sonoreactor for the Food Industry Jean-Luc Dion 8. Controlled Cavitation for Scale Free Heating, Gum Hydration and Emulsification in Food and Consumer Products Paul Milly, Douglas Mancosky 9. Ultrasonic Cutting of Foods Yvonne Schneider, Susann Zahn, Harald Rohm 10. Engineering Food Ingredients with High Intensity Ultrasound Jochen Weiss, Kristberg Kristbergsson, and Gunnar Thor Kjartansson 11. Manothermosonication for microbial inactivation Santiago Condón, Pilar Mañas and Guillermo Cebrián 12. Inactivation of Microorganisms Stella M. Alzamora, Sandra N. Guerrero, Marcela Schenk, Silvia Raffellini, Aurelio López-Malo 13. Ultrasound Recovery and Modification of Food Ingredients Kamaljit Vilkhu, Richard Manasseh, Raymond Mawson and Muthupandian Ashokkumar 14. Ultrasound in Enzyme Activation and Inactivation Raymond Mawson, Mala Gamage, Netsanet Shiferaw Terefe , Kai Knoerzer 15. Production of Nanomaterials Using Ultrasonic Cavitation Manickam Sivakumar and Rana Rohit Kumar 16. Power Ultrasound to process dairy products Daniela Bermúdez-Aguirre and Gustavo V. Barbosa-Cánovas 17. Sonocrystallization and its application in food and bioprocessing Parag R. Gogate and Aniruddha B. Pandit 18. Ultrasound-Assisted Freezing A.E. Delgado and Da-Wen Sun 19. Ultrasound-Assisted Hot Air Drying of Foods Enrique Riera, Anthony Mulet, José Vincente Garcia Perez, Juan Carcel Carrion 20. Novel Applications of High Power Ultrasonic Spray for Food Seasoning Ke-ming Quan 21. High Power Ultrasound in Surface Cleaning and Decontamination Sami B. Awad 22. Effect of Power Ultrasound on Food Quality Hyoungill Lee and Hao Feng 23. Ultrasonic Membrane Processing Sandra Kentish and Muthupandian Ashokkumar 24. Industrial Applications of High Power Ultrasonics Alex Patist and Darren Bates 25. Technologies and Applications of Airborne Power Ultrasound in Food Processing Juan A. Gallego-Juárez, Enrique Riera

Traditional food and bioprocessing technologies are facing challenges due to high expectations from consumers and producers in their demand for better quality and safety, higher process efficiencies, and products with novel properties or functionalities. For these reasons, in the last few years new forms of physical energy have been explored as alternatives to traditional processing technologies. Acoustic energy has the potential to replace or partially substitute for conventional processes; and at the same time, it could offer unique opportunities in the characterization of foods and biomaterials. This book is a resource for experts and newcomers in the field of power ultrasound, giving insights into the physical principles of this technology, detailing the latest advancements, and linking them to current and potential applications in the food and bioprocessing-related industries.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia