• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Thermobacteriology in Food Processing » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Thermobacteriology in Food Processing

ISBN-13: 9780126753523 / Angielski / Twarda / 1973 / 336 str.

C. R. Stumbo
Thermobacteriology in Food Processing C. R. Stumbo 9780126753523 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Thermobacteriology in Food Processing

ISBN-13: 9780126753523 / Angielski / Twarda / 1973 / 336 str.

C. R. Stumbo
cena 257,94 zł
(netto: 245,66 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 255,83 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Thermobacteriology in Food Processing, Second Edition focuses on the principles involved in sterilization processes for canned goods and pasteurization of foods.

The book first ponders on organisms of greatest importance in the spoilage of canned foods and food pasteurization and bacteriological examination of spoiled canned foods. Discussions focus on toxin-producing microorganisms, pathogenic microorganisms, bacteriological examination, classification of spore-bearing bacteria with reference to oxygen requirements, classification of food with respect to acidity, and interpretation of observations. The text then takes a look at contamination and its control, producing, harvesting, and cleaning spores for thermal resistance determinations, and death of bacteria subjected to moist heat.

The manuscript tackles thermal resistance of bacteria and thermal process evaluation, including important terms and equations, basic considerations, general method, and conversion of heat penetration data. Topics include change of initial food temperature when the retort temperature remains the same, integrated lethality of heat at all points in the container, heat penetration and processing parameters, and determination of process lethality requirement.

The publication is a valuable reference for researchers interested in thermobacteriology in food processing.

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Nature > Plants - Trees
Technology & Engineering > Agriculture - Forestry
Wydawca:
Academic Press
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology International
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780126753523
Rok wydania:
1973
Wydanie:
Revised
Numer serii:
000318364
Ilość stron:
336
Waga:
0.63 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 2.06
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Foreword.Preface to the Second Edition.Preface to the First Edition.IntroductionThermobacteriology:Organisms of Greatest Importance in the Spoilage of Canned Foods.Bacteriology Examination of Spoiled Canned Foods.Organisms of Greatest Importance in Food Pasteurization.Contamination and Its Control.Producing, Harvesting, and Cleaning Spores for Thermal Resistance Determinations.Death of Bacteria Subjected to Moist Heat.Thermal Resistance of Bacteria.Thermal Process Evaluation:Important Terms and Equations.Basic Considerations.The General Method.Mathematical Methods.Conversion of Heat Penetration Data.Typical Process Determination Problems - Canned Foods.Evaluation and Equivalency of Pasteurization Processes.Quality Factor Degradation.Appendix.Index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia