• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The miracle of herbs: Garlic » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

The miracle of herbs: Garlic

ISBN-13: 9783659611308 / Angielski / Miękka / 2016 / 96 str.

Ebrahimi Pure Ali;Daraei Garmakhany Amir
The miracle of herbs: Garlic Ebrahimi Pure Ali 9783659611308 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The miracle of herbs: Garlic

ISBN-13: 9783659611308 / Angielski / Miękka / 2016 / 96 str.

Ebrahimi Pure Ali;Daraei Garmakhany Amir
cena 245,00
(netto: 233,33 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 245,00
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Garlic (Allium sativum) is historically involved in human medicine and food. This plant is widely cultivated almost all over the world. Garlic extracts have been reported to possess many biological activities including antimicrobial, antioxidant, anticarcinogenic, antimutagenic, antiasthmatic, immunomodulatory, prebiotic activities also be effective in cardiovascular disease, because of their hypocholesterolemic, hypolipidemic, anti-hypertensive, anti-diabetic, antithrombotic and anti-hyperhomocysteinemia effects. These biological properties give the importance of these vegetables and derived supplements as much in feeding as in therapeutic. Several ecotypes of garlic is grown and cultivated in Iran, including Rasht purple garlic that belongs to Persian-star garlics with purple strips and big bulbs. In this study antibacterial, antioxidant and total phenolic compounds of aqueous, ethanol, methanol, hexane, chloroform, boiled, brewed and total-extract (juice) of Rasht purple garlic peels and edible parts were evaluated and strongest extract was used as additive in Doogh (Iranian yogurt drink).

Garlic (Allium sativum) is historically involved in human medicine and food. This plant is widely cultivated almost all over the world. Garlic extracts have been reported to possess many biological activities including antimicrobial, antioxidant, anticarcinogenic, antimutagenic, antiasthmatic, immunomodulatory, prebiotic activities also be effective in cardiovascular disease, because of their hypocholesterolemic, hypolipidemic, anti-hypertensive, anti-diabetic, antithrombotic and anti-hyperhomocysteinemia effects. These biological properties give the importance of these vegetables and derived supplements as much in feeding as in therapeutic. Several ecotypes of garlic is grown and cultivated in Iran, including Rasht purple garlic that belongs to Persian-star garlics with purple strips and big bulbs. In this study antibacterial, antioxidant and total phenolic compounds of aqueous, ethanol, methanol, hexane, chloroform, boiled, brewed and total-extract (juice) of Rasht purple garlic peels and edible parts were evaluated and strongest extract was used as additive in Doogh (Iranian yogurt drink).

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Life Sciences - Horticulture
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659611308
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
96
Waga:
0.15 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.58
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Ali Ebrahimi Pure, M.Sc, is a food science and technology engineer anda member of young researchers and elite club since 2010. Functionalfoods and natural food additives and preservatives are his area ofinterests in researches. He is also a Nature lover.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia