• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Technology of Cake Making » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Technology of Cake Making

ISBN-13: 9780751403497 / Angielski / Twarda / 1997 / 421 str.

Aspen Publishers; A. Bent; E. B. Bennion
The Technology of Cake Making Aspen Publishers                         A. Bent E. B. Bennion 9780751403497 Kluwer Academic/Plenum Publishers - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Technology of Cake Making

ISBN-13: 9780751403497 / Angielski / Twarda / 1997 / 421 str.

Aspen Publishers; A. Bent; E. B. Bennion
cena 1008,75 zł
(netto: 960,71 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 963,86 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The popularity of the 1973 fifth edition of The Technology of Cake Making has continued in many of the English-speaking countries throughout the world. This sixth edition has been comprehensively revised and brought up to date with new chapters on Cream, butter and milkfat products, Lactose, Yeast aeration, Emulsions and emulsifiers, Water activity and Reduced sugar Eggs and egg products, Baking fats, and lower fat goods. The chapters on Sugars, Chemical aeration, Nuts in confectionery, Chocolate, Pastries, Nutritional value and Packaging have been completely rewritten. The increased need for the continuous development of new products does not of necessity mean that new technology has to be constantly introduced. Many of the good old favourites may continue to be produced for many years and they form suitable 'bench marks' for new product development. The sixth edition introduces the use of relative density to replace specific volume as a measure of the amount of aeration in a cake batter (the use of relative density is in line with international agreement). Specific volume is kept as a measurement of baked product volume since the industry is comfortable with the concept that, subject to an upper limit, an increase in specific volume coincides with improvement in cake quality.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > Courses & Dishes - Bread
Wydawca:
Kluwer Academic/Plenum Publishers
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780751403497
Rok wydania:
1997
Wydanie:
1997
Ilość stron:
421
Waga:
0.72 kg
Wymiary:
23.37 x 16.0 x 3.05
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Wheat And Milling. Flour Specification. Eggs and Egg Products. Baking Fats. Cream, Butter, and Milkfat Products. Lactose. Sugars. Chemical Aeration. Yeast Aeration. Emulsion and Emulsifiers. Spices and Flavorings. Nuts Used in Confectionery. Fruits Used in Confectionery. Jams and Jellies. Gums and Jellying Agents. Chocolate. Icing, Fillings and Glazes. Fermented Goods. Chemically Aerated Goods. Pastries. Cake-Making Processes. Sponge Goods. Almond Goods. Gateaux and Fancies. Baking of Confectionery Goods. Bakery Machinery and Plant. Nutritional Value of Flour Confectionery. Confectionery Test Baking. Water Activity in Flour Confectionery Product Development. Packaging of Confectionery Products. Reduced Sugar and Lower Fat Baked Foods. Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia