• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

The Oxford Companion to American Food and Drink » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

The Oxford Companion to American Food and Drink

ISBN-13: 9780195387094 / Angielski / Miękka / 2009 / 720 str.

Andrew F. Smith
The Oxford Companion to American Food and Drink Andrew F. Smith 9780195387094 Oxford University Press, USA - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

The Oxford Companion to American Food and Drink

ISBN-13: 9780195387094 / Angielski / Miękka / 2009 / 720 str.

Andrew F. Smith
cena 171,93
(netto: 163,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 156,58
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

A sweeping reference work on food and drink in America, with fascinating entries on everything from the history of White Castle to the origin of the Bloody Mary, The Oxford Companion to American Food and Drink provides more than a thousand concise, authoritative, and exuberant entries, beautifully illustrated with hundreds of historical photographs and sixteen pages of color plates.
This entertaining and informative reference serves up everything you could ever want to know about American consumables and their impact on popular culture and the culinary world. The Companion offers delightful entries on fast food, celebrity chefs, fish, sandwiches, regional and ethnic cuisine, food science, and historical food traditions. Readers will find fascinating discussions of Applejack and apple pie, barbecue and baked Alaska, Dairy Queen and Delmonicos, lemonade and licorice, mayonnaise and marshmallow fluff, Popcorn and pretzels, spinach and Spam, vegetarianism and Velveeta. The volume also includes informative lists of food websites, museums, periodicals, organizations, and festivals.
Ideal for the food enthusiast and food scholar alike, it is equally appetizing for anyone fascinated by Americana, capturing our culture and history through what we love most - food

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - American - General
Cooking > Reference
Wydawca:
Oxford University Press, USA
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780195387094
Rok wydania:
2009
Numer serii:
000318088
Ilość stron:
720
Waga:
2.16 kg
Wymiary:
26.42 x 21.08 x 3.81
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Unique, fascinating, fun and indispensable, The Oxford Companion to American Food and Drink is a must for anyone interested in the food culture of America, from the professional chef to the food writer to the lover of the table.

Andrew F. Smith teaches culinary history and professional food writing at The New School University in Manhattan. He serves as a consultant to several food television productions (airing on the History Channel and the Food Network), and is the author of several books on food, including The Tomato in America, Pure Ketchup, and Popped Culture: A Social History of Popcorn in America.

Smith, Andrew F. Andrew F. Smith teaches culinary history at The Ne... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia