• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Technological Interventions in the Processing of Fruits and Vegetables » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Technological Interventions in the Processing of Fruits and Vegetables

ISBN-13: 9781771885867 / Angielski / Twarda / 2018 / 514 str.

Rachna Sehrawat; Khursheed A. Khan; Megh R. Goyal
Technological Interventions in the Processing of Fruits and Vegetables Rachna Sehrawat Khursheed A. Khan Megh R. Goyal 9781771885867 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Technological Interventions in the Processing of Fruits and Vegetables

ISBN-13: 9781771885867 / Angielski / Twarda / 2018 / 514 str.

Rachna Sehrawat; Khursheed A. Khan; Megh R. Goyal
cena 655,81
(netto: 624,58 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 651,77
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Technological Interventions in Processing of Fruits and Vegetables presents a wide selection of the latest concepts in the fast-changing field of processing of fruits and vegetables (FAV). It provides key information on many new and different techniques used for processing of fruits and vegetables while also exploring the pros and cons of the various methods. There is an urgent need to explore and investigate waste in the processing of fruits and vegetables and how different processing technologies can be used most effectively. This volume, in short, conveys the key concepts and role of different technology in processing of fruits and vegetables, keeping mind the special processing requirements of fruits and vegetables, waste issues, nutritional value, and consumer concerns. This volume offers a wealth of information on today's technology for fruit and vegetable processing and will be a valuable resource for industry professionals, agricultural/food processing researchers, faculty and upper-level students, and others.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > General
Wydawca:
Apple Academic Press
Seria wydawnicza:
Innovations in Agricultural & Biological Engineering
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781771885867
Rok wydania:
2018
Numer serii:
000786397
Ilość stron:
514
Waga:
0.99 kg
Wymiary:
23.62 x 15.75 x 3.3
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Worldwide Status and Scope of Processing of Fruits and Vegetables. Nutritional Values of Fruits and Vegetables: Macronutrients, Micronutrients and Composition. Health Promoting Compounds: Fruits and Vegetables. Ohmic Heating: Thermal Processing of Fruits and Vegetables. Microwave Dielectric Technology: Thermal Processing of Fruits and Vegetables. Recent Trends in Drying of Fruits and Vegetables. Applications of Freezing Technology in Fruits and Vegetables. High Pressure Processing of Fruits and Vegetables Processing. Use of Ultrasound Technology in Processing of Fruits and Vegetables. Irradiation Technology: Processing of Fruits and Vegetables. Role of Canning Technology in Preservation of Fruits and Vegetables. Extrusion Technology for Fruits and Vegetables: Principle, Methods, and Applications. Use of Food Additives in Processing/Preservation of Fruits and Vegetables. Extraction and Concentration Methods for Bio-Actives Components in Fruits and Vegetables. Processing Technology for Production of Fruits Based Alcoholic Beverage. An Approach in Designing the Processing Plant for Fruits and Vegetables. Innovative Approach in Waste Management: Fruits and Vegetables. Attitude of Consumers toward Fruits and Vegetables.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia