• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Sweeteners : Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Sweeteners : Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology

ISBN-13: 9781439876725 / Angielski / Twarda / 2012 / 476 str.

Theodoros Varzakas; Stylianos Anestis; Athanasios Labropoulos
Sweeteners : Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology Theodoros Varzakas Stylianos Anestis Athanasios Labropoulos 9781439876725 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Sweeteners : Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology

ISBN-13: 9781439876725 / Angielski / Twarda / 2012 / 476 str.

Theodoros Varzakas; Stylianos Anestis; Athanasios Labropoulos
cena 1115,01
(netto: 1061,91 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1057,85
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Sweeteners: Nutritional Aspects, Applications, and Production Technology explores all essential aspects of sugar-based, natural non-sugar-based, and artificial sweeteners. The book begins with an overview presenting general effects, safety, and nutrition. Next, the contributors discuss sweeteners from a wide range of scientific and lifestyle perspectives. Topics include:

  • The chemistry and functional properties of monosaccharides, oligosaccharides, polysaccharides, and sugar polyols
  • Analytical methodologies for determining low-calorie nonnutritive sweeteners
  • Honey, syrups, and their physicochemical aspects and applications
  • Sweeteners such as "sykin" and raisin, prune, apple, and grape juice concentrate
  • Quality control, production, handling, storage, safety, legislation, and risk assessment of sweeteners
  • The impact of sweeteners and sugar alternatives on nutrition and health
  • Environmental and health concerns from the use of genetically modified (GM) herbicide-tolerant sugar beets and GM high fructose corn syrup
  • Inulin and oligofructose as soluble dietary fibers derived from chicory root

As manufacturers strive to produce healthier and safer products with better taste, new avenues of inquiry are opening up with respect to both the sources and the processing of sweeteners. This volume provides a solid starting point for researchers and product developers in the food and beverage industry.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781439876725
Rok wydania:
2012
Ilość stron:
476
Waga:
1.00 kg
Wymiary:
25.4x17.8x3
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Sweeteners in General. Chemistry and Functional Properties of Carbohydrates and Sugars (Monosaccharides, Disaccharides, and Polysaccharides). Sugar Alcohols (Polyols). Low Calorie Nonnutritive Sweeteners. Honey. Syrups. Other Sweeteners. Application of Sweeteners in Food and Drinks (Bakery, Confectionery, Dairy Products. Puddings, Fruit Products, Vegetables, Beverages, Sports Drinks, Hard Candies, Loukoumia, Marmalades, Jams, Jellies, Baked Goods, Sorbet). Quality Control of Sweeteners: Production, Handling, and Storage. EU, U.S., and Third World Country Regulations and Japanese Legislation;.Nutritional and Health Aspects of Sweeteners. Genetically Modified Herbicide-Tolerant Crops and Sugar Beet—Environmental and Health Concerns.Bulking and Fat-Replacing Agents. Risk Ass.ssment of Sweeteners Used as Food Additives. Index.

Theodoros Varzakas, Athanasios Labropoulos, Stylianos Anestis



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia