• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Sustainable Agriculture Reviews 55: Micro and Nano Engineering in Food Science Vol 1 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Sustainable Agriculture Reviews 55: Micro and Nano Engineering in Food Science Vol 1

ISBN-13: 9783030768126 / Angielski / Twarda / 2021 / 20 str.

Vaibhav Kumar Maurya; K. M. Gothandam; Shivendu Ranjan
Sustainable Agriculture Reviews 55: Micro and Nano Engineering in Food Science Vol 1 Vaibhav Kumar Maurya K. M. Gothandam Shivendu Ranjan 9783030768126 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Sustainable Agriculture Reviews 55: Micro and Nano Engineering in Food Science Vol 1

ISBN-13: 9783030768126 / Angielski / Twarda / 2021 / 20 str.

Vaibhav Kumar Maurya; K. M. Gothandam; Shivendu Ranjan
cena 685,93 zł
(netto: 653,27 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 655,41 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania
Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - Chemistry & Biotechnology
Science > Biochemia
Technology & Engineering > Agriculture - General
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Sustainable Agriculture Reviews
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783030768126
Rok wydania:
2021
Wydanie:
2021
Numer serii:
000379236
Ilość stron:
20
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
23.88 x 20.32 x 2.03
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

1. Micro and nanoengineered structures in food sector
Shalini Sahani, Sadhna Mishra, and Yogesh Chandra Sharma

2. Ultrasonication and food-grade nano-materials
Mariana Huerta-Jimene, Luis Manuel Carrillo-Lopez, Ivan Adrian Garcia-Galicia, and Alma Delia Alarcon-Rojo

3. Nanotechnology in Food Industry- Applications and future perspectives
Yogita Lugani, Simmi Oberoi, and Gurdeep Rattu

4. Micro/Nanoencapsulation of Active Food Compounds: Encapsulation, Characterization and Biological Fate of Encapsulated Systems
Semih Calamak

5. Encapsulation of Herbal Extracts
Sadhna Mishra, Shalini Sahani Arvind, and Vijayeta Pal

6. Improving bioavailability of nutrients through nanotechnology
Shalja Verma and Anand Kumar Pandey

7. Bacteriophage in food industry: NanoPhageBots
Avtar Sain and Jayaprakash N.S.

8. Food applications of cyclodextrins
Yogesh Kumar and Somya Singhal

9. Biosensors: Potential in Food Industry
Varee Tyagi and Bhaswati Bhattacharya

10. Pros and Cons of Nano-Materials as Mineral Supplements in Poultry Feed
Rajendran Mala, Ravichandran Keerthana, and Preetha Mohan

This book provides up to date information on the emerging trends and technology in food nanotechnology. It gives high-quality literature focused on the recent developments, research trends, methods and issues related to the safe use of nanoscale materials to add value to food. Most importantly, this book encloses critical reviews on micro and nanoengineering concepts, principles and applications in food. It also provides a scientific basis of micro and nanoengineered structures and compounds, their industrial food applications, encapsulation techniques and methods. This book encompasses detection, analysis and characterization techniques for nanostructures, the fate of encapsulated materials in target food. It also educates on regulatory issues and safety of clinical translation of nanomaterials in fortified foods.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia