• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Sports Nutrition: Fats and Proteins » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Sports Nutrition: Fats and Proteins

ISBN-13: 9780849390791 / Angielski / Twarda / 2007 / 400 str.

Judy A. Driskell
Sports Nutrition: Fats and Proteins Driskell, Judy A. 9780849390791 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Sports Nutrition: Fats and Proteins

ISBN-13: 9780849390791 / Angielski / Twarda / 2007 / 400 str.

Judy A. Driskell
cena 876,20
(netto: 834,48 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 856,36
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

It is well known that fats, proteins, and carbohydrates are all energy-yielding nutrients that influence health and physical performance. Yet many recreational, collegiate, and professional athletes still consume more fats, saturated fats, and cholesterol than is recommended, as well as inappropriate amounts of proteins. What is needed is a nuts and bolts reference to guide athletes, coaches, and trainers to make educated choices when designing a diet to yield optimal performance. Sports Nutrition: Fats and Proteins is an up-to-date compilation of critical reviews on the influence of dietary and supplemental fats and proteins on physical performance. Each chapter is written by a recognized scientist with notable expertise in the area of fat or protein as it relates to exercise and sports. It provides a detailed introduction to sports nutrition with an emphasis on the influence of fats and proteins. Covering the quantity and types of fats that effect performance and health, the book includes a general chapter on total fats, saturated fats, and cholesterol, as well as chapters on specific supplements including omegas-3 and -6, medium-chain triglycerides, conjugated linoleic acid, wheat germ oil, and octacosonol. The book also focuses on proteins and the amounts, types, and combinations of selected supplements and their role in performance. Well-researched articles analyze whey, soy, and casein proteins; select amino acids such as creatine, glutamine, and branched-chain; and other beneficial supplements. The book concludes with a discussion of recommended intakes of the energy-yielding nutrients and, more importantly, recommended proportions of carbohydrates to fats to proteins. Armed with the valuable information found in Sports Nutrition: Fats and Proteins, sports nutritionists, fitness professionals, researchers, and the well-informed layman can create and tailor the appropriate diet to help them and others maximize performance and reach their highest potential.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Urazy sportowe
Medical > Nutrition
Medical > Fizjologia
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849390791
Rok wydania:
2007
Ilość stron:
400
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
24.18 x 16.18 x 2.59
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Introduction to Sports Nutrition: Fats and Proteins,
Fats, Total Fats, Saturated Fats, and Cholesterol, Medium-Chain Triglycerides, Omega-3 and Omega-6 Fatty Acids, Conjugated Linoleic Acid, Octacosanol and Wheat Germ Oil, Proteins, Protein: Quantity and Quality, Whey, Casein, and Soy Proteins, Creatine, Glucosamine and Chondroitin Sulfate, Carnitine, β-Hydroxy-β-Methylbutyrate (HMB), Branched-Chain Amino Acids, Glutamine, Other Individual Amino Acids, Recommended Intakes of the Energy-Yielding Nutrients, Index

Judy A. Driskell

Driskell, Judy A. Professor of Nutritional Science and Dietetics, Un... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia