• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Spices, Herbs and Edible Fungi: Volume 34 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Spices, Herbs and Edible Fungi: Volume 34

ISBN-13: 9780444817617 / Angielski / Twarda / 1994 / 784 str.

George Charalambous; G. Charalambous+
Spices, Herbs and Edible Fungi: Volume 34 Charalambous, G. 9780444817617 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Spices, Herbs and Edible Fungi: Volume 34

ISBN-13: 9780444817617 / Angielski / Twarda / 1994 / 784 str.

George Charalambous; G. Charalambous+
cena 2050,78 zł
(netto: 1953,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 2039,60 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This volume is a collection of papers covering various aspects of an important group of botanicals which have long been used to improve the flavor of food. It contains fresh material prepared especially for it by researchers and other technically trained workers from universities, government and industrial research groups and industry worldwide.It will be of great value to food scientists, medical researchers, analytical and synthetic organic chemists, chefs, and all those involved with, and interested in, food and food flavours in general.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Science > General
Cooking > General
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Elsevier Science
Seria wydawnicza:
Studies in Environmental Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444817617
Rok wydania:
1994
Numer serii:
000022711
Ilość stron:
784
Waga:
1.26 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 4.14
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"...Overall this book left a mouthwatering taste which encouraged further investigation of wide-range of interested readers from those involved in the food and flavour industries to the undergraduate researching a specialist topic." --Journal of Chemical Technology & Biotechnology

Spices - recent advances (D.A. Moyler). Spices and their extracts: Utilization, selection, quality control and new developments (J.P. Marion et al.). Analysis of natural flavourings: Problems and actual methods (F. Tateo et al.). Food ingredient safety evaluation (R.S. McCaleb). Carbon dioxide extraction of essential oils (D.A. Moyler et al.). Extraction and fractionation of essential oils with liquid carbon dioxide (M.A. de A. Meireles, Z.L. Nikolov). Potential synergies among phytochemical constituents of spices (J.A. Duke, S. Beckstrom-Sternberg). Biologically active compounds in important spices (J.A. Duke). Antioxidant and antimicrobial constituents of herbs and spices (N. Nakatani). Antioxidant activity of essential oils from the plants of the Lamiaceae family (M. Tsimidou, D. Boskou). Herbs and spices indigenous to Turkey (W. Wetherilt, M. Pala). Garlic: A matter for the heart (M.K. Jain, R. Apitz-Castro). Studies of plants in the Umbelliferae family: II. GC/MS analysis of celery seed essential oils (G. Vernin, C. Párkányi). Chiles: History, cultivation, and uses (P.W. Bosland). HPLC-CLND application to quantitate nitrogen containing capsaicin compounds in red hot peppers (E.M. Fujinari). Paprika chemistry and its relationship to spice quality (C. Wilkins). GC/MS analysis of cinnamon and cassia essential oils: A comparative study (G. Vernin et al.). Egyptian basil (N.A. Shaath, N.R. Azzo). Oregano: Botany, chemistry, and cultivation (A.O. Tucker, M.J. Maciarello). Studies of plants in the Umbellifereae family. GC/MS analysis of parsley leaf essential oils from Hungary and France: Closely related diterpenes from Petroselium crispum (Mill.) Nym. (G. Vernin et al.). Pharmacological properties and medicinal use of pepper (Piper nigrum L.) (R. I-San Lin). GC/MS analysis of clove essential oils (G. Vernin et al.). GC-MS-SPECMA bank analysis of Thymus serpylum praecox (Opiz) Wollm (wild thyme) from Hautes Alpes (France) (G. Vernin et al.). Vanilla - cultivation, curing, chemistry, technology and commercial products (A.S. Ranadive). Ginger oil (Zingiber officinale Roscoe) (G. Vernin, C. Párkányi). Filé and the essential oils of the leaves, twigs and commercial root teas of Sassafras albidum (Nutt.) Nees (Lauraceae) (A.O. Tucker et al.). Mass spectra of some natural and synthetic flavor and fragrance compounds (A.O. Tucker, M.J. Maciarello). Aroma and flavor components of cultivated mushrooms (J. Mau et al.). Shiitake and other edible mushrooms cultivated in Japan: Production, biology and breeding (A. Tsuneda). Truffles and truffle volatiles (M.J. Maciarello, A.O. Tucker). Acceptable levels of flavoring ingredients (J.A. Duke, S.M. Beckstrom-Sternberg). Subject index.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia