• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Solid State Fermentation for Foods and Beverages » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Solid State Fermentation for Foods and Beverages

ISBN-13: 9781138199323 / Angielski / Miękka / 2016 / 408 str.

Jian Chen; Yang Zhu
Solid State Fermentation for Foods and Beverages Jian Chen Yang Zhu 9781138199323 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Solid State Fermentation for Foods and Beverages

ISBN-13: 9781138199323 / Angielski / Miękka / 2016 / 408 str.

Jian Chen; Yang Zhu
cena 351,15 zł
(netto: 334,43 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 337,45 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Although one of the oldest microbial technologies used in food processing, solid-state fermentation (SSF) had, until recently, fallen out of favor. However, based on a series of established mathematical models, new design concepts for SSF bioreactors and process control strategies have been proposed, allowing SSF technology to reach new levels. Solid State Fermentation for Foods and Beverages covers these new technologies and their application to food and beverage production. The book systematically describes the production of solid-state fermented food and beverage in terms of the history and development of SSF technology and SSF foods, bio-reactor design, fermentation process, various substrate origins and sustainable development. It emphasizes Oriental traditional foods produced by SSF such as sufu, vinegar, soy sauce, Chinese distilled spirit, and rice wine. The authors address such engineering issues as mass and heat transfer and energy equation calculation of solid-state fermentation, dynamic modeling of solid-state fermentation, and process control of solid-state fermentation. Covering the latest developments and achievements in the field of SSF, the book provides a detailed introduction to various solid-state fermented foods and beverages, including product category, characteristics, functionalities, safety issues, and consumer perception. It explores real advantages of SSF processes and how their application at real scale for high quality production that is more and less costly.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biotechnology
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Fermented Foods and Beverages
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138199323
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000418035
Ilość stron:
408
Waga:
0.57 kg
Wymiary:
23.5 x 15.57 x 2.13
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

History and Development of Solid-State Fermentation. Bioreactor of Solid-State Fermentation. Mass and Heat Transfer and Energy Equation Calculation of Solid-State Fermentation. Dynamic Model of Solid-State Fermentation. Control of Solid-State Fermentation. Overviews of Solid-State Fermented Food and Beverage. Solid-state Fermented Staple Food. Solid-state Fermented Condiment. Solid-state Fermented Beverage. Solid-state Food Fermentation and Sustainable Development.

Jian Chen is a Professor of Fermentation Engineering at Jiangnan University in Wuxi, China. Yang Zhu is Senior Scientist at TNO Quality of Life, Zeist, The Netherlands.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia