• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Sensorische Beurteilung Von Lebensmitteln » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Sensorische Beurteilung Von Lebensmitteln

ISBN-13: 9783807002842 / Niemiecki / Miękka / 1972 / 102 str.

Kiermeier, Friedrich
Sensorische Beurteilung Von Lebensmitteln Kiermeier, Friedrich 9783807002842 JF Bergmann Verlag - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Sensorische Beurteilung Von Lebensmitteln

ISBN-13: 9783807002842 / Niemiecki / Miękka / 1972 / 102 str.

Kiermeier, Friedrich
cena 207,36 zł
(netto: 197,49 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 198,14 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Medycyna
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
JF Bergmann Verlag
Język:
Niemiecki
ISBN-13:
9783807002842
Rok wydania:
1972
Ilość stron:
102
Waga:
0.20 kg
Oprawa:
Miękka
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

A. Allgemeiner Teil.- I. Bedeutung der Sinnenprüfung.- 1. Allgemeines.- 2. Bestehende gesetzliche Vorschriften.- 3. Wirtschaftliche Folgerungen.- II. Systematik sensorischer Untersuchungen.- 1. Allgemeines.- 2. Prüfmethodik.- 3. Beabsichtigte Prüfungsaussage.- 4. Folgerungen.- III. Verläßlichkeit von Sinnenprüfungen.- 1. Allgemeines.- 2. Unterschiede im Niveau der Messungen.- 3. Sequenzanalyse.- IV. Gegenwärtige Handhabung von Sinnenprüfungen in Deutschland und ihre Fehler….- 1. Fehler in der Auswahl der Richter.- 2. Fehler in der Durchführung der Prüfungen.- 3. Fehler im Prüfsystem.- 4. Fehler durch die Anlage der Prüfung.- 5. Auswertung.- 6. Fehler in der Ermittlung der Verbrauchererwartung.- V. Vorschläge für eine verbesserte sensorische Prüfung von Lebensmitteln.- 1. Prüfereinsatz.- 2. Durchführung der Prüfungen.- 3. Prüfsystem.- 4. Statistische Absicherung der Ergebnisse.- B. Besonderheiten bei einzelnen Lebensmitteln.- 1. Fleisch und Fleischerzeugnisse.- 2. Fische und Fischerzeugnisse.- 3. Milch, Milcherzeugnisse.- 4. Speiseeis.- 5. Eier, Eierzeugnisse.- 6. Fette, Öle (außer Butter).- 7. Nüsse und ölsaaten.- 8. Getreide, Mehl, Backwaren.- 9. Obst, Obsterzeugnisse.- 10. Gemüse, Gemüseerzeugnisse.- 11. Honig.- 12. Bier.- 13. Wein.- 14. Spirituosen.- 15. Kaffee.- 16. Tee.- 17. Kakao, Kakaoerzeugnisse.- 18. Gewürz, Würzmittel usw.- 19. Hilfsstoffe.- C. Sensorische Prüfmethoden in Beispielen.- I. Paarweise Unterschiedsprüfung (Duo-Test).- II. Triangel-Test (Dreiecksprüfung).- III. Rangordnungsprüfung.- IV. Bewertende Prüfung mit Skala.- D. Hilfsmittel für den Sensoriker.- I. Geeichte semantische Prüfbegriffe.- 1. Semantisch-numerische Intervallskala.- 2. Technische Durchführung der Eichung.- 3. Auswertungsverfahren.- 4. Ergebnisse.- II. Skalenerstellung.- III. Zufallszahlen.- 1. Anwendung zur Probenverschlüsselung.- 2. Anwendung zur Aufstellung von Triangeln.- 3. Empfohlene Sprechweise.- E. Literatur.- I. Nach Sachgebieten geordnete Literatursammlung.- 1. Sensorische Eindrücke.- 2. Sensorische Prüfungen.- 3. Einzelne Lebensmittel.- 4. Verpackung, Behälter usw.- 5. Pharmaceutica.- 6. Zusammenfassende Arbeiten.- 7. Lebensmittelrecht.- 8. Prüfungsrichtlinien.- II. Sensorik und Lebensmittel-Technologie.- 1. Einfluß der Temperatur.- 2. Verschiedene technologische Einflüsse und Verfahren.- 3. Konservierende Maßnahmen.- 4. Lagerung und Vertrieb.- F. Tabellen-Anhang.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia