• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Seaweeds: Edible, Available, and Sustainable » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Seaweeds: Edible, Available, and Sustainable

ISBN-13: 9780226044361 / Angielski / Twarda / 2013 / 304 str.

Ole G. Mouritsen; Mariela Johansen; Jonas Drotner Mouritsen
Seaweeds: Edible, Available, and Sustainable Mouritsen, Ole G. 9780226044361 University of Chicago Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Seaweeds: Edible, Available, and Sustainable

ISBN-13: 9780226044361 / Angielski / Twarda / 2013 / 304 str.

Ole G. Mouritsen; Mariela Johansen; Jonas Drotner Mouritsen
cena 182,99
(netto: 174,28 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 182,99
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Until recently, seaweed for most Americans was nothing but a nuisance, clinging to us as we swim in the ocean and stinking up the beach as it rots in the sun. With the ever-growing popularity of sushi restaurants across the country, however, seaweed is becoming a substantial part of our total food intake. And even as we dine with delight on maki, miso soup, and seaweed salads, very few of us have any idea of the nutritional value of seaweed. Here celebrated scientist Ole G. Mouritsen, drawing on his fascination with and enthusiasm for Japanese cuisine, champions seaweed as a staple food while simultaneously explaining its biology, ecology, cultural history, and gastronomy.Mouritsen takes readers on a comprehensive tour of seaweed, describing what seaweeds actually are (algae, not plants) and how people of different cultures have utilized them since prehistoric times for a whole array of purposes as food and fodder, for the production of salt, in medicine and cosmetics, as fertilizer, in construction, and for a number of industrial end uses, to name just a few. He reveals the vast abundance of minerals, trace elements, proteins, vitamins, dietary fiber, and precious polyunsaturated fatty acids found in seaweeds, and provides instructions and recipes on how to prepare a variety of dishes that incorporate raw and processed seaweeds. Approaching the subject from not only a gastronomic but also a scientific point of view, Mouritsen sets out to examine the past and present uses of this sustainable resource, keeping in mind how it could be exploited for the future. Because seaweeds can be cultivated in large quantities in the ocean in highly sustainable ways, they are ideal for battling hunger and obesity alike.With hundreds of delectable illustrations depicting the wealth of species, colors, and shapes of seaweed, "Seaweeds: Edible, Available, and Sustainable "makes a strong case for granting these vegetables from the sea a prominent place in our kitchens."

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biologia i przyroda
Science > Life Sciences - Marine Biology
Science > Earth Sciences - Oceanography
Wydawca:
University of Chicago Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780226044361
Rok wydania:
2013
Ilość stron:
304
Waga:
1.19 kg
Wymiary:
26.67 x 19.56 x 2.54
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Glosariusz/słownik
Wydanie ilustrowane
Mouritsen, Ole G. Ole G. Mouritsen is professor of biophysics at the... więcej >
Johansen, Mariela Mariela Johansen holds an MA in history and langua... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia