• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Seasoning Savvy : How to Cook with Herbs, Spices, and Other Flavorings » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Seasoning Savvy : How to Cook with Herbs, Spices, and Other Flavorings

ISBN-13: 9781560220312 / Angielski / Twarda / 1999 / 268 str.

Alice Arndt
Seasoning Savvy : How to Cook with Herbs, Spices, and Other Flavorings Alice Arndt 9781560220312 Haworth Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Seasoning Savvy : How to Cook with Herbs, Spices, and Other Flavorings

ISBN-13: 9781560220312 / Angielski / Twarda / 1999 / 268 str.

Alice Arndt
cena 438,05 zł
(netto: 417,19 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 428,13 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

A food historian and cooking teacher provides an alphabetically arranged, international encyclopedia of seasonings from ajowan to woodruff and flavor combinations from advieh to flavored butters and oils. The introductory discussion covers culinary practices such as selecting seasonings, storage, drying herbs, toasting spices, adjusting seasonings,

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Specific Ingredients - Herbs, Spices, Condiments
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Food Content Guides
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Haworth Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781560220312
Rok wydania:
1999
Ilość stron:
268
Waga:
0.62 kg
Wymiary:
22.3 x 15.6 x 2.51
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Contents
Acknowledgments

  • Introduction
  • Increasing Popularity of Seasonings
  • Herb or Spice?
  • Herb or 'Erb?
  • Flavor
  • The Benefits of Flavor
  • How to Use This Book
  • Culinary Practice
  • Selecting Seasonings
  • Storage
  • Drying Herbs
  • Freezing Herbs and Herbal Dishes
  • Chopping Herbs
  • Toasting Spices
  • Measuring
  • “Freshening” a Recipe
  • Adjusting Seasonings
  • Leavings
  • Citrus
  • Teas and Tisanes
  • Individual Seasonings
  • Ajowan
  • Allspice
  • Almond
  • Amchur
  • Angelica
  • Anise
  • Annatto
  • Asafetida
  • Avocado Leaf
  • Balm
  • Basil
  • Bay Leaf
  • Borage
  • Caraway
  • Cardamom
  • Cassia
  • Celery
  • Chervil
  • Chiles
  • Chive
  • Chocolate
  • Cinnamon
  • Clove
  • Coconut
  • Coriander
  • Cumin
  • Curry Leaf
  • Dill
  • Epazote
  • Fennel
  • Fenugreek
  • Galangal
  • Garlic
  • Ginger
  • Golpar
  • Grain of Paradise
  • Hoja Santa
  • Hyssop
  • Juniper Berry
  • Lavender
  • Lemon
  • Lemon Grass
  • Lemon Verbena
  • Licorice
  • Lime
  • Mace
  • Mahaleb
  • Marigold
  • Marjoram
  • Mastic
  • Mints
  • Monarda
  • Mustard
  • Nigella Seed
  • Nutmeg
  • Orange
  • Oregano
  • Paprika
  • Parsley
  • Pepper
  • Perilla
  • Pink Peppercorn
  • Poppy Seed
  • Rose
  • Roesmary
  • Safflower
  • Saffron
  • Sage
  • Salam Leaf
  • Salep
  • Salt
  • Sassafras
  • Savory
  • Scented Geranium
  • Screwpine
  • Sesame
  • Soapwort
  • Star Anise
  • Sumac
  • Szechwan Peppercorn
  • Tamarind
  • Tarragon
  • Thyme
  • Turmeric
  • Vanilla
  • Wintergreen
  • Woodruff
  • Flavor Combinations
  • Herb and Spice Blends
  • Advieh
  • Berbere
  • Bouquet Garni
  • Chaat Masala
  • Chili Powder
  • Crab Boil
  • Curry Powder
  • Dhanshak Masala
  • Fines Herbes
  • Five-Spice Powder
  • Garam Masala
  • Gremolata
  • Herbes De Provence
  • Jerk Seasoning
  • Khmeli-Suneli
  • Mirepoix
  • Mixed Spice
  • Mulling Spices
  • Panch Phoran
  • Persillade
  • Pickling Spice
  • Quatre Épices
  • Ras el Hanout
  • Sambar Powder
  • Shichimi Togarashi
  • Za'atar
  • Compound Butters
  • Flavored Vinegars
  • Flavored Oils
  • Illustrations
  • Asafetida
  • Borage
  • Chiles
  • Chive
  • Citrus
  • Cumin
  • Curry Leaf
  • Epazote
  • Five-Spice Powder
  • Galangal
  • Garlic
  • Ginger
  • Hoja Santa
  • Licorice
  • Nutmeg
  • Rosemary
  • Saffron
  • Salep
  • Tamarind
  • Index

Alice Arndt



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia