• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Salt, Fat and Sugar Reduction: Sensory Approaches for Nutritional Reformulation of Foods and Beverages » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Salt, Fat and Sugar Reduction: Sensory Approaches for Nutritional Reformulation of Foods and Beverages

ISBN-13: 9780128197417 / Angielski / Miękka / 2020 / 334 str.

Maurice O'Sullivan
Salt, Fat and Sugar Reduction: Sensory Approaches for Nutritional Reformulation of Foods and Beverages Maurice O'Sullivan 9780128197417 Woodhead Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Salt, Fat and Sugar Reduction: Sensory Approaches for Nutritional Reformulation of Foods and Beverages

ISBN-13: 9780128197417 / Angielski / Miękka / 2020 / 334 str.

Maurice O'Sullivan
cena 765,81 zł
(netto: 729,34 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 757,98 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Woodhead Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128197417
Rok wydania:
2020
Ilość stron:
334
Waga:
6.25 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.83
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Regulation-Understanding the requirement to reformulate2. Reduced sugar products and challenges3. Reduced Fat products and challenges4. Reduced salt products and challenges5. Other nutritional modifications6. Descriptive methods for reformulation7. Quantitative and Qualitative Affective methods for reformulation8. Rapid (Hybrid) methods for reformulation9. Discrimination testing for product validation10. Validation and safety11. Packaging-Compensatory processes12. Magnitude estimation and instrumental analysis

Dr. Maurice O'Sullivan has worked in the food industry as a flavor chemist for Diageo Baileys and Guinness as well as holding the position of Global Regulatory Affairs Manager for Diageo Baileys. He has also worked as a food technologist and product development scientist for Dawn Farm Foods. He has a Ph.D. in Sensory and Consumer science from the Department of Food Science, University of Copenhagen, Denmark as well as MSc. and BSc. Degrees in Food Science and Technology from University College Cork (UCC). Currently he is working in the School of Food and Nutritional Sciences, University College Cork as a Senior Lecturer, as well as managing sensory and flavour based projects involving a diverse selection of products. He has published over 200+ research papers as well as +100 conference presentations and 46 book chapters. He collaborates extensively with the food industry on varied product optimization and development projects. He is a member of the European Sensory Network (ESN) as well as research coordinator for the FoodUnique network. He is also the author of A Handbook for Sensory and Consumer Driven New Product Development: Innovative Technologies for the Food and Beverage Industry (331 pages) with Elsevier/Woodhead Publishing Ltd., United Kingdom.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia