• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Role of Materials Science in Food Bioengineering: Volume 19 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Role of Materials Science in Food Bioengineering: Volume 19

ISBN-13: 9780128114483 / Miękka / 2018 / 578 str.

Grumezescu, Alexandru Mihai
Role of Materials Science in Food Bioengineering: Volume 19 Grumezescu, Alexandru Mihai 9780128114483  - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Role of Materials Science in Food Bioengineering: Volume 19

ISBN-13: 9780128114483 / Miękka / 2018 / 578 str.

Grumezescu, Alexandru Mihai
cena 569,69
(netto: 542,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 569,69
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

The Role of Materials Science in Food Bioengineering, Volume 19 in the Handbook of Food Bioengineering, presents an up-to-date review of the most recent advances in materials science, further demonstrating its broad applications in the food industry and bioengineering. Many types of materials are described, with their impact in food design discussed. The book provides insights into a range of new possibilities for the use of materials and new technologies in the field of food bioengineering. This is an essential reference on bioengineering that is not only ideal for researchers, scientists and food manufacturers, but also for students and educators.

  • Discusses the role of material science in the discovery and design of new food materials
  • Reviews the medical and socioeconomic impact of recently developed materials in food bioengineering
  • Includes encapsulation, coacervation techniques, emulsion techniques and more
  • Identifies applications of new materials for food safety, food packaging and consumption
  • Explores bioactive compounds, polyphenols, food hydrocolloids, nanostructures and other materials in food bioengineering

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
ISBN-13:
9780128114483
Rok wydania:
2018
Numer serii:
000811350
Ilość stron:
578
Waga:
0.98 kg
Wymiary:
23.5 x 19.1 x 2.97
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

1. New Trends in Food Technology for Green Recovery of Bioactive Compounds from Plant Materials Jana Sic Zlabur, Sandra Voca, Mladen Brncic, Suzana Rimac-Brncic 2. Different Bioengineering Approaches on Production of Bioflavor Compounds Muge Isleten Hosoglu, Onur Guneser, Yonca Karagul Yuceer 3. Biocompatibility and toxicity of allotropic forms of carbon in food packaging Katarzyna Mitura and Pawel K. Zarzycki 4. Fabrication of functional electrospun nanostructures for food applications Yun Ping Neo, Sudip Ray, Conrad O. Perera 5. Bioactive peptides as functional food ingredients Sonia Esther Barberis, Anabella Lucía Origone, Mauricio Omar Adaro and Grisel Bersi 6. Potential applications of cyclodextrin inclusion complexes, liposomes, and drug-in-cyclodextrin-in-liposome in food industry and packaging Carine Sebaaly, Catherine Charcosset, Sophie Fourmentin, Hélène Greige-Gerges 7. Coacervation technique as an encapsualtion and delivery tool for hydrophobic biofunctional compounds Bo Wang, Taiwo Akanbi, Dominic Agyei, Brendan Holland, Colin J. Barrow 8. Food hydrocolloids as matrices for edible packaging applications Alberto Jiménez, Raquel Requena, María Vargas, Lorena Atarés, Amparo Chiralt 9. Probiotic and Synbiotic Yogurt Production Using Free or Alginate/Resistant Starch Microencapsulated Lactobacillus plantarum Yahya Shafiei 10. Nutraceutical Formulation Strategies to Enhance the Bioavailability and Efficiency: An overview Ali Asghar, Muhammad Atif Randhawa, Muhammad Musaddaq Masood, Abdullah, Muhammad Asim Irshad 11. Health Perspectives of an Isoflavonoid-Genistein and its Quantification in Economically Important Plants Ashwini Malla and Sathishkumar Ramalingam 12. Microbial polyamino acids: an overview for commercial attention Sandip B. Bankar, Pranhita R. Nimbalkar, Prakash V. Chavan, Rekha S. Singhal 13. Promising functional lipids for therapeutic applications Debjyoti Paul, Tanmoy Kumar Dey Amrita Chakraborty and Pubali Dhar 14. Status and Future Prospects of Fructooligosaccharides as Nutraceuticals C. Ganesh Kumar, Sarada Sripada and Yedla Poornachandra 15. Food Materials Science in Egg Powder Industry Mian Kamran Sharif, Makkia Saleem and Komal Javed



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia