• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Rice: Chemistry and Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Rice: Chemistry and Technology

ISBN-13: 9780128115084 / Angielski / Miękka / 2018 / 700 str.

Jinsong Bao
Rice: Chemistry and Technology Jinsong Bao 9780128115084 Woodhead Publishing and AACC International Pr - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Rice: Chemistry and Technology

ISBN-13: 9780128115084 / Angielski / Miękka / 2018 / 700 str.

Jinsong Bao
cena 954,09
(netto: 908,66 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 946,27
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Woodhead Publishing and AACC International Pr
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128115084
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
700
Waga:
0.91 kg
Wymiary:
22.91 x 15.19 x 3.56
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

1 Origin, taxonomy, and phylogenetics of rice
2 Gross structure and composition of the rice grain
3 Rice starch
4 Rice proteins and essential amino acids
5 Rice lipids and rice bran oil
6 Rice minerals and heavy metal(oid)s
7 Rice vitamins
8 Rice phenolics and other natural products
9 Rice end-use quality analysis
10 Rice milling quality
11 Rice appearance quality
12 Rice cooking and sensory quality
13 Impact of climate change on rice grain quality
14 Biotechnology for rice grain quality improvement
15 Postharvest technology: rice drying
16 Postharvest technology: rice storage and cooling conservation
17 Rice noodles
18 Rice in brewing
19 Utilization of rice hull and straw

Dr. Jinsong Bao is currently a professor in the College of Agriculture and Biotechnology at Zhejiang University, Hangzhou, China. He received his B.S. (1993) and M.S. (1996) degrees in horticulture from Zhejiang Agricultural University, and his Ph.D. degree in biophysics from Zhejiang University in 1999. His research interests are in molecular genetics of rice quality, more specifically in the areas of starch quality, nutritional quality, genetic mapping, and molecular breeding. His current research projects are 1) rice starch biosynthesis, 2) genetic mapping for rice quality and yield, and 3) molecular breeding of new rice high in nutraceutical properties and health benefits. He has published more than 110 peer-reviewed research articles, one book and 11 book chapters in these areas, and has received two professional awards for his achievements in the genetic study and molecular improvement of rice quality from Zhejiang Provincial Government. He has awarded the "Young Scientist Research Award" from AACCI, and Zhejiang Young Science and Technology Award from the Zhejiang Association of Science and Technology. He has traveled and worked extensively in Hong Kong and USA. He teaches undergraduate and graduate courses in mutational genetics, agricultural biotechnology, and developmental biology in plants. He is an active member of the American Association of Cereal Chemists International (AACCI) and serves as chair of Rice Division, and member of Rice Milling and Quality technical committee. He is also serves as the editorial board member of the Cereal Chemistry (SCI), Starch (SCI), Genes & Genomics (SCI), Rice Science (SCI), and Open Journal of Genetics.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia