• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Remaking the North American Food System : Strategies for Sustainability » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Remaking the North American Food System : Strategies for Sustainability

ISBN-13: 9780803224384 / Angielski / Twarda / 2008 / 388 str.

Thomas A. Lyson
Remaking the North American Food System : Strategies for Sustainability Thomas A. Lyson 9780803224384 University of Nebraska Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Remaking the North American Food System : Strategies for Sustainability

ISBN-13: 9780803224384 / Angielski / Twarda / 2008 / 388 str.

Thomas A. Lyson
cena 217,90 zł
(netto: 207,52 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 216,71 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Food and agriculture are in the news daily. Stories in the media highlight issues of abundance, deprivation, pleasure, risk, health, community, and identity. Remaking the North American Food System examines the resurgence of interest in rebuilding the links between agricultural production and food consumption as a way to overcome some of the negative implications of industrial and globalizing trends in the food and agricultural system. Written by a diverse group of scholars and practitioners, the chapters in this volume describe the many efforts throughout North America to craft and sustain alternative food systems that can improve social, economic, environmental, and health outcomes. With examples from Puerto Rico to Oregon to Quebec, this volume offers a broad North American perspective attuned to trends toward globalization at the level of markets and governance and shows how globalization affects the specific localities. The contributors make the case that food can no longer be taken for granted or viewed in isolation. Rather, food should be considered in its connection to community vitality, cultural survival, economic development, social justice, environmental quality, ecological integrity, and human health. C. Clare Hinrichs, an associate professor of rural sociology at Pennsylvania State University, has published numerous articles on rural sociology and agriculture. Thomas A. Lyson (1948-2006) was the Liberty Hyde Bailey Professor of Development Sociology and director of the Community, Food, and Agriculture Program at Cornell University. He is the author of Civic Agriculture: Reconnecting Farm, Food, and Community. Contributors: Elizabeth Barham, Jim Bingen, Troy C. Blanchard, Holly Born, Linda Brewer, Viviana Carro-Figueroa, Kate Clancy, Laura B. DeLind, Gail Feenstra, Gilbert W. Gillespie Jr., Amy Guptill, Michael W. Hamm, Janet Hammer, Alison H. Harmon, Duncan L. Hilchey, C. Clare Hinrichs, Matthew Hoffman, Raymond A. Jussaume Jr., Larry Lev, Sharon Lezberg, Debra Lippoldt, Thomas A. Lyson, Audrey N. Maretzki, Todd L. Matthews, Marcia Ruth Ostrom, Kathryn Ruhf, Garry Stephenson, G. W. Stevenson, Joan S. Thomson, Elizabeth Tuckermanty, and Jennifer Wilkins

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Agriculture - Sustainable Agriculture
Business & Economics > Industries - General
Wydawca:
University of Nebraska Press
Seria wydawnicza:
Our Sustainable Future
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780803224384
Rok wydania:
2008
Numer serii:
000017273
Ilość stron:
388
Waga:
0.69 kg
Wymiary:
23.55 x 16.46 x 3.0
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Obwoluta
Wydanie ilustrowane
Lyson, Thomas A. THOMAS A. LYSON holds a teaching and research posi... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia