• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Red Wine Technology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Red Wine Technology

ISBN-13: 9780128143995 / Angielski / Twarda / 2018 / 408 str.

Antonio Morata
Red Wine Technology Antonio Morata 9780128143995 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Red Wine Technology

ISBN-13: 9780128143995 / Angielski / Twarda / 2018 / 408 str.

Antonio Morata
cena 476,02
(netto: 453,35 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 473,09
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128143995
Rok wydania:
2018
Ilość stron:
408
Waga:
1.28 kg
Wymiary:
22.4 x 28.4 x 2.9
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

1. Grape Maturity and Selection. Automatic Grape Selection
2. Acidification and pH Control in Red Wines
3. Maceration and Fermentation. New Technologies to Increase Extraction
4. Use of Non-Saccharomyces Yeasts in Red Winemaking
5. Yeast Biotechnology for red winemaking
6. Malolactic Fermentation
7. Yeast-Bacteria Coinoculation
8. Molecular Tools to Analyze Microbial Populations in Red Wines
9. Barrel Ageing. Types of Wood
10. Emerging Technologies. Use of Chips. Microoxigenation
11. Ageing on Lees. Use of Non-Saccharomyces Yeasts. Accelerated AOL. Lees Impregnation
12. Evolution of proanthocyanidins during grape maturation, winemaking and aging process of red wines
13. Color evolution and stability
14. Polymeric pigments in red wines
15. Spoilage yeasts in red wines
16. Red Wine Clarification and Stabilization
17. Sensory analysis of red wines
18. Management of astringency in red wines
19. Aromatic compounds in red varieties
20. The instrumental analysis of aroma-active compounds for explaining the flavor of red wines
21. SO2 in wines: rational use and possible alternatives
22. Bottling and packaging
23. Red winemaking in cool climates
24. Red winemaking in cold regions with short maturity periods

Antonio Morata, winner of the prestigious OIV Award in 2019, is a professor of food science and technology with a specialty in wine technology at the Universidad Politécnica de Madrid, Madrid, Spain and a professor of enology and wine technology in the European Master of Viticulture and Enology, Euromaster Vinifera-Erasmus, a Joint European Diploma that includes Montpellier SupAgro, France; Geisenheim University, Germany; Udine University, Italy; Lisbon University, Portugal; Torino University, Italy; and Universidad Politécnica de Madrid, Spain. Dr. Morata's research expertise covers a wide variety of topics including yeast selection for winemaking and repercussion in quality parameters, new fermentation biotechnologies and winemaking processes, and anthocyanin and phenolic ripeness of grapes. He has written over 100 articles, book chapters, and books, holds 3 patents, and has won 4 awards in enology.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia