• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Rapid Detection and Characterization of Foodborne Pathogens by Molecular Techniques » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Rapid Detection and Characterization of Foodborne Pathogens by Molecular Techniques

ISBN-13: 9781420092424 / Angielski / Twarda / 2009 / 608 str.

Robert E. Levin
Rapid Detection and Characterization of Foodborne Pathogens by Molecular Techniques Robert E. Levin 9781420092424 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Rapid Detection and Characterization of Foodborne Pathogens by Molecular Techniques

ISBN-13: 9781420092424 / Angielski / Twarda / 2009 / 608 str.

Robert E. Levin
cena 1066,53
(netto: 1015,74 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1007,48
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Decades of development of the polymerase chain reaction (PCR) have yielded a significant array of associated techniques that make it possible to rapidly detect low numbers of all known pathogenic microorganisms without the traditional, more taxing methods of cultivation and phenotypic characterization. Written by one of the most prolific and respected researchers in food safety, Rapid Detection and Characterization of Foodborne Pathogens by Molecular Techniques describes the application of molecular techniques for the detection and discrimination of major infectious bacteria associated with foods. The book puts a particular focus on genes associated with pathogenicity used in PCR, including real-time PCR for specific detection of pathogenic bacteria and the inherent limitations of such methodology with certain pathogens. It also emphasizes methods for extracting microorganisms from complex food matrices and DNA purification techniques. The coverage begins with a highly comprehensive review of real time PCR, complete with theoretical and operational concepts. Each chapter deals with a specific organism and the techniques applied to that organism. The text includes references on the use of PCR primers and DNA probes, the DNA sequence of each being listed at the end of each chapter to create a complete compendium. This is not a "recipe book," but rather a resource with sufficiently detailed information that allows readers to fully comprehend the methodology described and the significance of the results. Copiously illustrated with figures, tables, charts, and graphs, this is a detailed presentation of the major, contemporary studies involving the molecular detection, quantification, and subspecies differentiation of each organism. With objective assessments of the molecular techniques, their advantages, and limitations, the book allows investigators to readily identify the precise molecular technique and application most suitable for their research.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Mikrobiologia
Science > Biologia molekularna
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781420092424
Rok wydania:
2009
Ilość stron:
608
Waga:
0.95 kg
Wymiary:
23.62 x 16.0 x 3.3
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Molecular Techniques for Detecting, Quantifying, and Subspecies Typing of Foodborne Pathogenic Bacteria. Escherichia coli O157:H7. Shigella. Salmonella. Vibrio vulnificus. Vibrio parahaemolyticus. Vibrio cholera. Aeromonas hydrophila. Plesiomonas shigelloides. Campylobacter jejuni. Staphylococcus aureus. Listeria monocytogenes. Clostridium botulinum. Clostridium perfringens. Bacillus cereus. Index.

Levin, Robert E.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia