• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Putting Meat on the American Table: Taste, Technology, Transformation » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Putting Meat on the American Table: Taste, Technology, Transformation

ISBN-13: 9780801882418 / Angielski / Miękka / 2005 / 192 str.

Roger Horowitz
Putting Meat on the American Table: Taste, Technology, Transformation Horowitz, Roger 9780801882418 Johns Hopkins University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Putting Meat on the American Table: Taste, Technology, Transformation

ISBN-13: 9780801882418 / Angielski / Miękka / 2005 / 192 str.

Roger Horowitz
cena 148,63 zł
(netto: 141,55 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 147,41 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Engagingly written and richly illustrated, Putting Meat on the American Table explains how America became a meat-eating nation--from the colonial period to the present. It examines the relationships between consumer preference and meat processing--looking closely at the production of beef, pork, chicken, and hot dogs. Roger Horowitz argues that a series of new technologies have transformed American meat. He draws on detailed consumption surveys that shed new light on America's eating preferences--especially differences associated with income, rural versus urban areas, and race and ethnicity. Putting Meat on the American Table will captivate general readers and interest all students of the history of food, technology, business, and American culture.

Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Industries - Agribusiness
Technology & Engineering > Food Science - General
Technology & Engineering > History
Wydawca:
Johns Hopkins University Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780801882418
Rok wydania:
2005
Ilość stron:
192
Waga:
0.33 kg
Wymiary:
21.89 x 15.19 x 1.32
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane
Horowitz, Roger Roger Horowitz is associate director of the Center... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia