• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Processing and Impact on Active Components in Food » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Processing and Impact on Active Components in Food

ISBN-13: 9780128101599 / Angielski / Miękka / 2016 / 724 str.

Ed. Victor R. Preedy
Processing and Impact on Active Components in Food Victor R., Ed. Preedy 9780128101599 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Processing and Impact on Active Components in Food

ISBN-13: 9780128101599 / Angielski / Miękka / 2016 / 724 str.

Ed. Victor R. Preedy
cena 843,85 zł
(netto: 803,67 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 835,22 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

From beef to baked goods, fish to flour, antioxidants are added to preserve the shelf life of foods and ensure consumer acceptability. These production-added components may also contribute to the overall availability of essential nutrients for intake as well as the prevention of the development of unwelcome product characteristics such as off-flavours or colours. However, there are processes that reduce the amount of naturally occurring antioxidants and awareness of that potential is just as important for those in product research and development. There is a practical need to understand not only the physiological importance of antioxidants in terms of consumer health benefit, but how they may be damaged or enhanced through the processing and packaging phases. This book presents information key to understanding how antioxidants change during production of a wide variety of food products, with a focus toward how this understanding may be translated effectively to other foods as well.

  • Addresses how the composition of food is altered, the analytical techniques used, and the applications to other foods
  • Presents in-chapter summary points and other translational insights into concepts, techniques, findings and approaches to processing of other foods
  • Explores advances in analytical and methodological science within each chapter

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128101599
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
724
Waga:
1.92 kg
Wymiary:
27.18 x 21.84 x 3.56
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Section 1: Vegetables and Root Crops

Section 2: Fruit

Section 3: Dairy and Eggs

Section 4: Oils, Fats and Spreads

Section 5: Meats

Section 6: Grain, Beans, Pulses, Nuts and Seeds

Section 7: Marine Foods

Section 8: Beverages

Section 9: Herbs and Spices and Miscellaneous Vegetation

Section 10: Confectionary and Other Food Items

Preedy, Victor R., Ed. Preedy, Reader, Department of Clinical Biochemistr... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia