• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols

ISBN-13: 9781071631867 / Angielski

Adriano Cruz; Marcia Cristina Silva; Tatiana Pimentel
Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols Adriano Cruz Marcia Cristina Silva Tatiana Pimentel 9781071631867 Humana - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols

ISBN-13: 9781071631867 / Angielski

Adriano Cruz; Marcia Cristina Silva; Tatiana Pimentel
cena 928,04 zł
(netto: 883,85 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 848,19 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

This volume details state-of-the-art protocols on manufacturing functional probiotic foods and beverages. Chapters guide readers through processing procedures, probiotic strains, probiotic cheese, probiotic fermented milk, probiotic ice cream manufacturing, probiotic butter, plant-based beverages, probiotic plant-based cheeses, probiotic-fermented vegetables, Kombucha, probiotic beer, Friolano-type sausage, delivery of probiotics through bakery goods, synbiotic chocolate, methods on encapsulation of probiotics, paraprobiotics, and protocols for food products with psychobiotic potential. Written in the format of theMethods and Protocols in Food Scienceseries, chapters list necessary materials and methods for readily reproducible protocols.Authoritative and cutting-edge,Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocolsaims to be a comprehensibly guide with well-established protocols and procedures.

This volume details state-of-the-art protocols on manufacturing functional probiotic foods and beverages. Chapters guide readers through processing procedures, probiotic strains, probiotic cheese, probiotic fermented milk, probiotic ice cream manufacturing, probiotic butter, plant-based beverages, probiotic plant-based cheeses, probiotic-fermented vegetables, Kombucha, probiotic beer, Friolano-type sausage, delivery of probiotics through bakery goods, synbiotic chocolate, methods on encapsulation of probiotics, paraprobiotics, and protocols for food products with psychobiotic potential. Written in the format of the Methods and Protocols in Food Science series, chapters list necessary materials and methods for readily reproducible protocols. Authoritative and cutting-edge, Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols aims to be a comprehensibly guide with well-established protocols and procedures.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Humana
Seria wydawnicza:
Methods and Protocols in Food Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781071631867

1. Probiotic Fermented Milk

Shibo Ma, J.K. Vidanarachchi, and Chaminda Senaka Ranadheera

 

2. Probiotic Cheeses

Celso Fasura Balthazar, Julien Chamberland, and Marie-Claude Gentès

 

3. Probiotic Ice Creams

Vanessa Cortina Zanetti, Celso Fasura Balthazar, Callebe Camelo-Silva, and Silvani Verruck

 

4. Probiotic Butter

Patrícia Blumer Zacarchenco, Leila Maria Spadoti, Adriana Torres Silva e Alves, Vanessa Cortina Zanetti, and Silvani Verruck

 

5. Probiotic Plant-Based Beverages

Tahis R. Baú, Danielle C. B. H. Ferreira, Cintia L. Handa, Fernando S. de Lima, and Tatiana C. Pimentel

 

6. Probiotic Plant-Based Cheese

Tahis R. Baú, Danielle C. B. H. Ferreira, Cintia L. Handa, Fernando S. de Lima, and Tatiana C. Pimentel

 

7. Probiotic Fruit Juices

Oscar O. Romero-Chapol, Abigail Varela-Pérez, Ana G. Castillo-Olmos, Hugo S. García, and Cynthia Cano-Sarmiento

 

8. Probiotic Fermented Vegetables

Hadi Pourjafar, Tatiana C. Pimentel, and Tahis R. Baú

9. Kombucha Production and Its Bioactive Compounds Analysis

Chun Zou, Yong-Quan Xu, Yi-Bin Huang, and Jun-Feng Yin

 

10. Kombucha Production and its Bioactive Compounds Analysis

Chun Zou, Yong-Quan Xu, Yi-Bin Huang, and Jun-Feng Yin

 

11. Probiotic Fermented Sausage

Claudio M. E. Malaghini, Ana Paula Zapelini de Melo, and Silvani Verruck

 

12. Probiotic in Bakery

Ana Paula Zapelini de Melo, Thais de Oliveira, Pedro Luiz Manique Barreto, and Silvani Verruck

 

13. Probiotic and Synbiotic Chocolate

Milena Dutra Pierezan, Callebe Camelo-Silva, Alan Ambrosi, Marco Di Luccio, and Silvani Verruck

 

14. Microencapsulation of Probiotics

Callebe Camelo-Silva, Lais Leite Figueredo, Vanessa Cortina Zanetti, Alan Ambrosi, Marco Di Luccio, and Silvani Verruck

 

15. Paraprobiotics Preparation for use in Food and Beverages

Cássia Pereira Barros, Cynthia Manassi, Silvani Verruck, Marcia Cristina Silva, Erick A. Esmerino, Monica Q. Freitas, and Adriano Gomes da Cruz

 

16. Postbiotics Preparation for use in Food and Beverages

Jonas de Toledo Guimarães, Cássia Barros, Houshmand Sharafi, Mehran Moradi, Erick A. Esmerino, and Adriano Gomes da Cruz

 

17. Psychobiotic Carried by Food and Beverage

Cássia Pereira Barros, Erick A. Esmerino, Roberto Laureano Melo, and Adriano Gomes da Cruz

 

This volume details state-of-the-art protocols on manufacturing functional probiotic foods and beverages. Chapters guide readers through processing procedures, probiotic strains, probiotic cheese, probiotic fermented milk, probiotic ice cream manufacturing, probiotic butter, plant-based beverages, probiotic plant-based cheeses, probiotic-fermented vegetables, Kombucha, probiotic beer, Friolano-type sausage, delivery of probiotics through bakery goods, synbiotic chocolate, methods on encapsulation of probiotics, paraprobiotics, and protocols for food products with psychobiotic potential. Written in the format of the Methods and Protocols in Food Science series, chapters list necessary materials and methods for readily reproducible protocols.

 

Authoritative and cutting-edge,Probiotic Foods and Beverages: Technologies and Protocols aims to be a comprehensibly guide with well-established protocols and procedures.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia