• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Principles of Modified-Atmosphere and Sous Vide Product Packaging » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Principles of Modified-Atmosphere and Sous Vide Product Packaging

ISBN-13: 9780367448882 / Angielski / Miękka / 2020 / 464 str.

Jeffrey M. Farber; Karen Dodds
Principles of Modified-Atmosphere and Sous Vide Product Packaging Jeffrey M. Farber Karen Dodds 9780367448882 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Principles of Modified-Atmosphere and Sous Vide Product Packaging

ISBN-13: 9780367448882 / Angielski / Miękka / 2020 / 464 str.

Jeffrey M. Farber; Karen Dodds
cena 301,14
(netto: 286,80 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 287,08
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This is the first in-depth presentation in book form of both modified atmosphere and sous vide food preservation and packaging technologies and applications. The use of these technologies with all applicable food product categories is examined. The authors are specialists in these preservation/packaging methods from North America and Europe.
All significant aspects are examined including processes and materials, applications, microbiological control, and regulations and guidelines. Topics of special interest include use of hurdles, HACCP, gas absorbents and generators, and time-temperature indicators. Extensive practical reference data is economically presented in tables.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Technomic Publications
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367448882
Rok wydania:
2020
Numer serii:
000818608
Ilość stron:
464
Waga:
0.68 kg
Wymiary:
23.37 x 15.49 x 2.79
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Introduction, Health Canada, Modified Atmosphere Packaging - Sous Vide Technology Future
A Perspective on MAP Products in North America and Western Europe, A Brief Chronology of Altered Gaseous Environmental Food Packaging - North America - Europe - Conclusion - Appendix, Current Status of Sous Vide in Europe, History - Present Market and Potential Growth - Technology - Safety Regulations - Research and Training - Conclusions, Microbiological Concerns Associated with MAP and Sous Vide Products, Introduction - Influence of Heat Processing on Survival of Pathogens - Influence of Gaseous Atmosphere on Survival and Growth of Pathogens in MAP and Sous Vide Products - Influence of Storage Temperature on Survival and Growth of Pathogens in MAP and Sous Vide Products - Control of Safety in MAP and Sous Vide Products  MAP and CAP of Fresh, Red Meats, Poultry and Offals, Agriculture and Agri-Food Canada Introduction - Deteriorative Processes in Fresh Meats - Packaging Materials and Equipment - Types of Preservative Packaging - The Use of Preservative Packaging with Commercial Products - Concluding Remarks  MAP of Cooked Meat and Poultry Products, Introduction - Current MAP Technology - Shelf Life Extension by MAP - Combination of MAP and Other Technologies - Safety of Poultry and Cooked MAP Meats - Summary, Fish and Shellfish Products in Sous Vide and Modified Atmosphere Packs, UK Fish Composition - Normal Aerobic Spoilage Pattern - Sensory Perception of Spoilage and Definition of Shelf Life - Processing Parameters - Shelf Life Extension with Sous Vide Processing - Implications of MAP and Sous Vide Processing on Product Safety - Health Canada Rationale Behind the Regulatory Approach - Current Canadian Guidelines Regarding MAP and Sous Vide Products - Current U.S. Guidelines Regarding MAP and Sous Vide Products - Current European Guidelines Regarding MAP and Sous Vide Products - Future Prospects, Index.

Farber, Jeffrey M. | Dodds, Karen



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia