• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Pork Production Systems: Efficient Use of Swine and Feed Resources » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Pork Production Systems: Efficient Use of Swine and Feed Resources

ISBN-13: 9780442001155 / Angielski / Twarda / 1991 / 439 str.

Wilson G. Pond; Jerome H. Maner; Dewey L. Harris
Pork Production Systems: Efficient Use of Swine and Feed Resources Pond, Wilson G. 9780442001155 Tavistock Publications - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Pork Production Systems: Efficient Use of Swine and Feed Resources

ISBN-13: 9780442001155 / Angielski / Twarda / 1991 / 439 str.

Wilson G. Pond; Jerome H. Maner; Dewey L. Harris
cena 806,99
(netto: 768,56 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 771,08
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Pork continues to occupy an important position as a food source in affluent societies as well as in developing countries with slower economic growth. The growth of the world swine population continues at a faster rate than that of the human population, a reflection of the sustained demand for pork in all parts of the world. The technical basis for commercial production of swine was presented in our two earlier textbooks-Swine Production in Temperate and Tropical Environ ments, by Pond and Maner, 1974, and Swine Production and Nutrition, by Pond and Maner, 1984. In view of rapidly advancing technology and an appreciation for the systems approach in industry and agriculture, this third book has been restructured to provide the student and practitioner with an integrated concept of pork production. We have attempted to blend the fundamental principles from genetics, physiology, nutrition, and biotechnology into the modern concepts of systems analysis and simulation modeling. The objective is to create a teaching approach which empha sizes the integrated synthesis of biological with physical and environmental sci ences and economics. This approach is expected to provide an overall pork pro duction systems view that individual producers can adapt to their specific resources, needs, and goals. Our new co-author, Dr. Dewey Harris, has used his expertise and perspective on interacting systems to change the complexion of the book to fulfill this objective. In addition, Dr."

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Pets > General
Technology & Engineering > Food Science - General
Nature > Plants - Trees
Wydawca:
Tavistock Publications
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780442001155
Rok wydania:
1991
Wydanie:
1991
Ilość stron:
439
Waga:
2.23 kg
Wymiary:
25.4 x 17.8
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

1. The Pig: Past, Present, and Future.- 2. Pork as Human Food.- 3. Production Systems: Perspective and Components.- 4. Prenatal Development I.- 5. Postnatal Growth and Development.- 6. Genetics and Breeding Systems.- 7. Reproduction and Lactation.- 8. Nutrition and Feed Formulation.- 9. Feedstuffs.- 10. Production Systems: Design and Management.- 11. The Future of Pork Production.

Pond, Wilson G. Pond is Visiting Professor in the Department of An... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia