• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Pickled, Potted, and Canned: How the Art and Science of Food Preserving Changed the World » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Pickled, Potted, and Canned: How the Art and Science of Food Preserving Changed the World

ISBN-13: 9780743255530 / Angielski / Miękka / 2006 / 368 str.

Sue Shephard
Pickled, Potted, and Canned: How the Art and Science of Food Preserving Changed the World Sue Shephard 9780743255530 Simon & Schuster - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Pickled, Potted, and Canned: How the Art and Science of Food Preserving Changed the World

ISBN-13: 9780743255530 / Angielski / Miękka / 2006 / 368 str.

Sue Shephard
cena 88,35 zł
(netto: 84,14 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 87,86 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

We may not give much thought to the boxes in our freezers or the cans on our shelves, but behind the story of food preservation is the history of civilization itself. The development of portable, preserved food enabled the great explorers to travel into the unknown and gradually map the planet, facilitated the conquest of new territories, and created routes for the expansion of trade and the exchange of knowledge and culture that opened up our world. In Pickled, Potted, and Canned, author Sue Shephard weaves together the stories of the inventors -- and inventions -- in a lively and richly detailed narrative that spans centuries and continents. It is a tale filled with extraordinary characters, old legends, and new revelations: how Attila the Hun and his men "gallop cured" their meat; how cooks became chemists and chemists became cooks and how some even lost their lives, like seventeenth-century statesman and philosopher Francis Bacon, whose death was caused by an experiment with a frozen chicken.

From the primitive techniques of drying and salting to the latest methods that have allowed us to feed men in space, Pickled, Potted, and Canned gives us fascinating insights into the histories, cultures, and ingenuity of people inventing new ways to "cheat the seasons."

Kategorie:
Zdrowie
Kategorie BISAC:
Cooking > Methods - Canning & Preserving
Cooking > History
Wydawca:
Simon & Schuster
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780743255530
Rok wydania:
2006
Ilość stron:
368
Waga:
0.41 kg
Wymiary:
23.37 x 15.49 x 2.54
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

"Perfectly riveting."
-- Leslie Geddes-Brown, Country Life

Contents

Acknowledgments

Preface: The Longest Journey

Introduction: Shelf Life


  1. Drying
  2. Salting
  3. Pickling in Vinegar
  4. Smoking
  5. Fermenting
  6. Milk Products
  7. Sugar
  8. Concentrates
  9. Pies, Pots, and Bottles
  10. Navy Blues
  11. From Cooks to Chemists
  12. Canning
  13. Great Journeys
  14. Refrigeration and Freezing
  15. Dehydration and Beyond
  16. Feast or Famine


Select Bibliography

Index

Picture Credits

Sue Shephard has spent most of her career working in television in England, where she was responsible for cocreating, among other programs, three series about food and culture. She is the author of Seeds of Fortune and coauthor of United Tastes of America. In 2001, Pickled, Potted, and Canned was nominated for the IACP Jane Grigson Award. Shephard lives in the southwest of England with her family.

Shephard, Sue Shephard has spent most of her career working in t... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia