• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Physics in the Kitchen » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Physics in the Kitchen

ISBN-13: 9783031344060 / Angielski / Twarda / 2023 / 130 str.

George Vekinis
Physics in the Kitchen George Vekinis 9783031344060 Springer International Publishing AG - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Physics in the Kitchen

ISBN-13: 9783031344060 / Angielski / Twarda / 2023 / 130 str.

George Vekinis
cena 80,66 zł
(netto: 76,82 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 77,07 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania
Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Science > Fizyka
Business & Economics > Economics - General
Science > Termodynamika
Wydawca:
Springer International Publishing AG
Seria wydawnicza:
Copernicus Books
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783031344060
Rok wydania:
2023
Ilość stron:
130
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Twarda
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Introduction.- Building an Appetite – Energy: The Currency of Life, Food and … Everything Else.- A Physics Cornucopia.- Gourmet Physics.- Tools of the Trade: Appliances, Materials, and Trusted Kitchen Helpers.- Physics is Everywhere you Look and ...Hear.

George Vekinis is a Research Director and the former Head of the Education Office at the National Centre for Scientific Research “Demokritos” in Athens, Greece and a university lecturer on advanced materials and technological entrepreneurship. He earned a PhD in Physics at the University of the Witwatersrand in South Africa and an MBA (Core) at the Open University, UK. In the past he worked at universities in South Africa and the UK (University of Cambridge) and has served on numerous scientific and technical committees. He has travelled extensively, supervised the research work of over 120 students, and published and lectured extensively on physics, space exploration, materials science and engineering as well as technology transfer and entrepreneurship. His work has been funded by the European Commission, the European Space Agency as well as various industrial entities, and he is the author of two books on entrepreneurship and technology commercialisation. He is happily married in Athens with two grown children and two three-legged rescue cats. At weekends, he can reliably be found cooking up a storm in the kitchen.

Do you know why honey drips whereas ketchup refuses to budge in the bottle? Or what kettles have in common with power stations, or how to cook with radar?

This delightful and accessible book provides a smorgasbord and a whirlwind tour of the multitude of physical phenomena that occur in a kitchen: from the diffusion of nutrients during cooking to how an extractor fan works, how smells disperse, and where quantum effects are hidden. These and numerous other fascinating phenomena are served up in an engaging manner that will fascinate and tantalise the taste buds of anyone who enjoys eating, cooking or simply spending time in the kitchen. No specialist technical or mathematical knowledge is required to enjoy this book. Tuck right in and discover the universe of physical laws in your very own kitchen...



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia