• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Physical Principles of Food Preservation: Revised and Expanded » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Physical Principles of Food Preservation: Revised and Expanded

ISBN-13: 9780824740634 / Angielski / Twarda / 2003 / 640 str.

Marcus Karel; Daryl B. Lund; Karel Karel
Physical Principles of Food Preservation: Revised and Expanded Karel, Marcus 9780824740634 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Physical Principles of Food Preservation: Revised and Expanded

ISBN-13: 9780824740634 / Angielski / Twarda / 2003 / 640 str.

Marcus Karel; Daryl B. Lund; Karel Karel
cena 1405,88
(netto: 1338,93 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1360,10
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The second edition of this text examines the properties, conditions and theoretical principles governing the safety and efficacy of various food preservation, storage and packaging techniques. Qualitatively and quantitatively, it formulates the principles of food preservation and storage stability and offers step-by-step detail on traditional and emerging preservation procedures including dehydration, heating, freezing, concentration, irradiation and high-pressure processing.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780824740634
Rok wydania:
2003
Numer serii:
000036113
Ilość stron:
640
Waga:
0.97 kg
Wymiary:
23.06 x 15.85 x 3.38
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia

Marcus Karel is Emeritus State of New Jersey Professor of Food Science, Rutgers University, New Jersey, and Professor Emeritus of Chemical Engineering, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge. Dr. Karel is the author or coauthor of three books, eight patents, and over 300 research and review papers in the areas of food engineering and the physical chemistry of foods. The recipient of the Cruess Award, the Appert Medal of the Institute of Food Technologists, and the Food Engineering Award and Gold Medal of the American Society of Agricultural Engineers, he received the A.B. degree in biology from Boston University, Massachusetts, and the Ph.D. degree in food technology from the Massachusetts Institute of Technology, Cambridge. Dr. Karel also received Honorary Doctorates from the Israel Institute of Technology, Technion, the University of Burgundy in Dijon, France, and the University of Helsinki, Finland. Daryl B. Lund is Executive Director, North Central Association of Agricultural Experiment Station Directors, and Professor of Food Engineering, Department of Food Science, University of Wisconsin-Madison. The author or coauthor of numerous professional publications including the Handbook of Food Engineering (Marcel Dekker, Inc.), he is the recipient ofIFT's International Award and the Carl R. Fellers Award. A Fellow of the Institute of Food Technologists (IFT) and the Institute of Food Science and Technology (UK), and a Charter Fellow of the Institute of Food Science and Technology, Professor Lund received the B.S. degree in mathematics and the Ph.D. degree in food science from the University of Wisconsin-Madison.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia