• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Optimization of Process Parameters for Ohmic Heating of Ginger Paste » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Optimization of Process Parameters for Ohmic Heating of Ginger Paste

ISBN-13: 9783659426391 / Angielski / Miękka / 2015 / 108 str.

Pandey Ram Krishna;Sakharam K. S.
Optimization of Process Parameters for Ohmic Heating of Ginger Paste Pandey Ram Krishna                       Sakharam K. S. 9783659426391 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Optimization of Process Parameters for Ohmic Heating of Ginger Paste

ISBN-13: 9783659426391 / Angielski / Miękka / 2015 / 108 str.

Pandey Ram Krishna;Sakharam K. S.
cena 246,14 zł
(netto: 234,42 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 246,14 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Ohmic heating can be suitably used for production of acceptable yellowish coloured ginger paste. Electrical conductivity increases and time of heating decreases with increasing salt level of ginger paste. Temperature of 80 C is sufficient for ohmic heating of ginger paste. Microbial load is negligible in ohmically treated ginger paste for all the combinations of salt levels and voltage gradients. Ohmic heating treatment keeps the pH and TSS of ginger paste well within the acceptable range. Optimization of process parameters indicates that the optimum conditions of voltage gradient, salt level and KMS treatment for pH are 12 v/cm, 0.5% and 0.2 % respectively, for TSS 11.8 v/cm, 1.5% and 0.2 %, for L* colour value they are 20.5 v/cm, 0.4%, 0.2 %, for a* value 6.96 v/cm, 0.6%, 0 % and for b* value the optimum conditions are 8.6 v/cm, 0 % and 1% respectively"

Ohmic heating can be suitably used for production of acceptable yellowish coloured ginger paste. Electrical conductivity increases and time of heating decreases with increasing salt level of ginger paste. Temperature of 80˚C is sufficient for ohmic heating of ginger paste. Microbial load is negligible in ohmically treated ginger paste for all the combinations of salt levels and voltage gradients. Ohmic heating treatment keeps the pH and TSS of ginger paste well within the acceptable range. Optimization of process parameters indicates that the optimum conditions of voltage gradient, salt level and KMS treatment for pH are 12 v/cm, 0.5% and 0.2 % respectively, for TSS 11.8 v/cm, 1.5% and 0.2 %, for L* colour value they are 20.5 v/cm, 0.4%, 0.2 %, for a* value 6.96 v/cm, 0.6%, 0 % and for b* value the optimum conditions are 8.6 v/cm, 0 % and 1% respectively

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > General
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783659426391
Rok wydania:
2015
Ilość stron:
108
Waga:
0.17 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 0.66
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Dr.Ram Krishna Pandey,Ph.D.(Process and Food Engineering),M.Eng.(Asian Institute of Technology),Bangkok(Thailand)),B.Tech.(Agri.Eng.),B.Sc.(Maths),UNDP/FAO Adv.Training at Michigan State University USA,Professor,Process & Food Engineering,College of Technology,G.B.Pant University of Agri,&Tech.,Pantnagar (U.S.Nagar)263145,Uttarakhand,India



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia