• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods

ISBN-13: 9780128103739 / Angielski / Miękka / 2016 / 542 str.

Pj Cullen; Brijesh K. Tiwari; Vasilis Valdramidis
Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods Pj Cullen Brijesh K. Tiwari Vasilis Valdramidis 9780128103739 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods

ISBN-13: 9780128103739 / Angielski / Miękka / 2016 / 542 str.

Pj Cullen; Brijesh K. Tiwari; Vasilis Valdramidis
cena 575,58 zł
(netto: 548,17 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 569,69 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Food processing is the step of the food chain that principally affects a food's physical or biochemical properties, along with determining the safety and shelf life of the product. This book provides a comprehensive overview of innovations in non-thermal technologies specifically for fluid foods, recognized for their high bioavailability of macronutrients and micronutrients. Considerable resources and expertise has been devoted to the processing of safe and wholesome foods. Non-thermal technologies have been developed as an alternative to thermal processing, while still meeting required safety or shelf-life demands and minimising the effects on its nutritional and quality attributes.

  • Examines non-thermal processing techniques specifically applied to fluid foods
  • Includes methods for mathematically evaluating each technique
  • Addresses global regulatory requirements for fluid foods
  • Provides recommendations and opportunities for various safety-related issues

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Science > Biologia i przyroda
Technology & Engineering > Machinery
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128103739
Rok wydania:
2016
Ilość stron:
542
Waga:
0.92 kg
Wymiary:
23.5 x 19.1 x 2.79
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

"This book provides a comprehensive overview of thermal process innovations (such as ohmic, microwave and infrared heating) and non-thermal technologies (including pulsed electric field, high pressure, ultrasound, irradiation, ozone, dense-phase carbon dioxide, ultraviolet and pulsed light) as they are applied specifically for fluid foods. Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods brings together information on fluid and microbial and quality dynamics for fluid foods to facilitate process validation and technology adoption. It includes methods for mathematically evaluating each technique, addresses global regulatory requirements for fluid foods and provides recommendations for various safety-related issues." --FST

1. Status and Trends of Novel Thermal and Non-Thermal Technologies for Fluid Foods 2. Fluid Dynamics in Novel Thermal and Non-Thermal Processes 3. Fluid Rheology in Novel Thermal and Non-Thermal Processes 4. Pulsed Electric Field Processing of Fluid Foods 5. High Pressure Processing of Fluid Foods 6. ltrasound Processing of Fluid Foods 7. Irradiation of Fluid Foods 8. Ultraviolet and Pulsed Light Processing of Fluid Foods 9. Ozone Processing of Fluid Foods 10. Dense Phase Carbon Dioxide Processing of Fluid Foods 11. Ohmic Heating of Fluid Foods 12. Microwave Heating of Fluid Foods 13. Infrared Heating of Fluid Foods 14. Modelling the Kinetics of Microbial and Quality Attributes of Fluid Food during Novel Thermal and Non-Thermal Processes 15. Regulatory and Legislative issues for Thermal and Non-Thermal Technologies: An EU Perspective



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia