• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Novel Macromolecules in Food Systems: Volume 41 » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Novel Macromolecules in Food Systems: Volume 41

ISBN-13: 9780444829320 / Angielski / Twarda / 2000 / 468 str.

Doxastakis; G. Doxastakis; V. Kiosseoglou
Novel Macromolecules in Food Systems: Volume 41 Doxastakis, G. 9780444829320 Elsevier Science - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Novel Macromolecules in Food Systems: Volume 41

ISBN-13: 9780444829320 / Angielski / Twarda / 2000 / 468 str.

Doxastakis; G. Doxastakis; V. Kiosseoglou
cena 1378,25 zł
(netto: 1312,62 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1370,75 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Applying recent advances in biological and physical sciences, food scientists have created "novel food ingredients" enzymatically, chemically or microbiologically. Chief among these are "novel proteins and polysaccharides" which, like the more established traditional macromolecules, can perform multifunctional roles such as thickening, stabilization, gelation or encapsulation and in this way determine to a large extent the shelf life, texture and nutritional value of natural and processed foods. Featuring the latest advances on chemistry, structure and functional properties of "novel proteins and polysaccharides," with an emphasis on fundamental structure-function relationships, this book will be valuable to all those working in product development and fundamental food research.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Agriculture - General
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Elsevier Science
Seria wydawnicza:
Comprehensive Chemical Kinetics
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444829320
Rok wydania:
2000
Numer serii:
000049525
Ilość stron:
468
Waga:
0.82 kg
Wymiary:
23.39 x 15.6 x 2.54
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

from:(J.F. Kennedy and M. Thorley, Chembiotech Laboratories, U.K.)
"...provides a fundamental understanding of novel uses of traditional biopolymers as well as establishing the nature of structure/physiochemical relationships of novel macromolecules in applications where they replace or complement their existing counterparts.
This book is well presented, each chapter having its own extensive set of references. It is highly recommended as an invaluable aid to anyone working in food product development and fundamental research." --Carbohydrate Polymers Vol 46/3


A brief introduction to novel food macromolecules
(G. Doxastakis, V. Kiosseoglou).

Lupin Seed proteins
(G. Doxastakis).

Biosolar proteins from aquatic algae
(I.S. Chronakis).

Low-cholesterol yolk protein concentrate (Paraskevopoulou, V. Kiosseoglou).

Amaranth proteins: as novel macromolecules for food systems
(M.F. Marcone, Y. Kakuda, G. Harauz, R.Y. Yada).

Fish proteins from unexploited and underdeveloped sources
(K. Vareltzis).

Physically modified proteins
(P.J. Wilde).

Protein hydrolysates as special nutritional ingredients
(M.I. Mahmoud, C.T. Cordle).

Mesquite gum (prosopis gum)
(E.J. Vernon-Carter, C.I. Beristain, R. Pedroza-Islas).

Gellan gum, a bacterial gelling polymer
(M. Rinaudo, M. Milas).

Chitin and chitosan
(F.M. Goycoolea, W. Arguelles-Monal, C. Peniche, I. Higuera-Ciapara).

Konjac glucomannan
(K. Nishinari).

Ethapolan-an amphiphylic microbial exopolysaccharide
(T.A. Grinberg, T.P. Pirog, E.E. Braudo)

Structural and functional aspects of cereal arabinoxylans and &bgr;-glucans
(M.S. Izydorcayk, C.G. Biliaderis)

Maillard-type protein-polysaccharide conjugates (A. Kato)

Novel use of biopolymers in the development of low fat spreads and soft cheeses
(S. Kasapis)

Legal aspects and specifications of biopolymers used in foods
(R.J. Gamvros, G.A. Blekas)



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia