• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Molecular Cuisine: Twenty Techniques, Forty Recipes » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Molecular Cuisine: Twenty Techniques, Forty Recipes

ISBN-13: 9781439871638 / Angielski / Twarda / 2011 / 160 str.

Gui Alinat
Molecular Cuisine: Twenty Techniques, Forty Recipes Cazor, Anne 9781439871638  - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Molecular Cuisine: Twenty Techniques, Forty Recipes

ISBN-13: 9781439871638 / Angielski / Twarda / 2011 / 160 str.

Gui Alinat
cena 337,90
(netto: 321,81 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 337,90
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Get more recipes, more techniques, more deliciousness Using methods that may seem more suited to science labs than kitchens, Molecular Cuisine: Twenty Techniques, Forty Recipes unlocks the secrets to the dishes, textures, techniques, and sensations of molecular cuisine. It explores revolutionary techniques that have the remarkable ability to toy with the chemical and physical reactions of cooking to create revolutionized versions of common cuisine. With the recipes and techniques in this book, you will quickly be creating dishes such as:

  • Fizzy Chocolate
  • Puffed Peanut Chicken Fries with Pastis Mayonnaise
  • Apple and Beet Tea
  • Egg Yolk Marshmallow with Ratatouille
  • Hard-Boiled Egg Lollipop
  • Goat Cheese Flan with Dijon Mustard Caramel
  • Minty Tapioca Pearls in Green Tea
Balancing just enough science to explain why the techniques work, with easy-to-follow recipes, the book covers emulsion, culinary foam, spherification, caramelization, the maillard reaction, soft and hard gels, and effervescence. It describes 20 techniques and 40 molecular cuisine recipes, all illustrated with luscious color photographs. Once you master these techniques you can use them to develop your own flavor profiles and texture combinations. You can, literally, play with your food, and it will be delicious.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781439871638
Rok wydania:
2011
Ilość stron:
160
Waga:
0.56 kg
Wymiary:
24.38 x 19.3 x 1.52
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Solubilization of Sugars. Emulsion. Foam. Mousse. Gelatine. Marshmallow. Coagulation of egg proteins. Meringue. Caramelization. Maillard Reaction. (Anti)Oxidation. Dehydration. Transfer. Expansion. Basic spherification. Reverse spherification. Hard Gel. Soft Gel. Effervescence. Fermentation.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia