• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Molecular Approaches to Improving Food Quality and Safety » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Molecular Approaches to Improving Food Quality and Safety

ISBN-13: 9781468480726 / Angielski / Miękka / 2012 / 246 str.

Deepak Bhatnagar
Molecular Approaches to Improving Food Quality and Safety Deepak Bhatnagar 9781468480726 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Molecular Approaches to Improving Food Quality and Safety

ISBN-13: 9781468480726 / Angielski / Miękka / 2012 / 246 str.

Deepak Bhatnagar
cena 200,77
(netto: 191,21 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Conventional food safety and quality research have traditionally dealt with the whole organism or food product, either plant or animal, or with the microorganisms that associate with these food-producing plants and ani- mals at various stages of growth, development, and maturation. However, conventional research methods no longer are sufficient to bring about the improvements in quality and safety of foods that are demanded in today's marketplace by increasingly educated and sophisticated consumers. Improved quality has generally been thought to mean (l) unblemished products, particularly fruits and vegetables, and (2) the desired functional- ity of protein, carbohydrates, and fats in grain oilseeds and the like to achieve the intended purpose in processing foods; for example, dough char- acteristics to make bread or pasta. However, it also means the year-round ready availability of nutritious and appealing choices in all food groups that can be quickly and easily prepared. This promotes optimum nutrition, particularly necessary in children, the elderly, and special-needs groups, and it allows health conscious consumers to match their calorie intake with indi- vidual needs to achieve and maintain desirable body weight.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Gardening > General
Cooking > General
Wydawca:
Springer
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781468480726
Rok wydania:
2012
Wydanie:
1992
Ilość stron:
246
Waga:
0.35 kg
Wymiary:
22.86 x 15.24 x 1.4
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1. Enhancing the Nutritional Quality of Crop Plants: Design, Construction, and Expression of an Artificial Plant Storage Protein Gene.- 2. Deamidation and Phosphorylation to Improve Protein Functionality in Foods.- 3. Natural Enzyme and Biocontrol Methods for Improving Fruits and Fruit Quality.- 4. Safety Evaluation of Food Enzymes from Genetically Engineered Organisms.- 5. Toward the Genetic Engineering of Disease Resistance in Plants: The Transfer of Pea Genes to Potatoes.- 6. Automated System for Microbial Screening/Breeding.- 7. DNA Probes for the Identification of Pathogenic Foodborne Bacteria and Viruses.- 8. Rapid Methods for the Detection of Listeria.- 9. Molecular Strategies for Reducing Aflatoxin Levels in Crops before Harvest.- 10. Molecular Strategies for Improving the Quality of Muscle Food Products.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia