• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Microbiological and Chemical Quality of Active Dry Yeast » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Microbiological and Chemical Quality of Active Dry Yeast

ISBN-13: 9783847376873 / Angielski / Miękka / 2012 / 124 str.

Abdelrahman Ahmed
Microbiological and Chemical Quality of Active Dry Yeast Abdelrahman Ahmed 9783847376873 LAP Lambert Academic Publishing - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Microbiological and Chemical Quality of Active Dry Yeast

ISBN-13: 9783847376873 / Angielski / Miękka / 2012 / 124 str.

Abdelrahman Ahmed
cena 264,53
(netto: 251,93 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 264,53
Termin realizacji zamówienia:
ok. 10-14 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Bakers yeast is a key baking ingredient and this fascinating food starter has a long history. It was used to raise bread in Egypt from 4000 BC. Its massive introduction in the 19th century, bakers yeast certainly had a major impact on bread making technology. It is still one of the most important fermentation products based on volume of sales and its use for bread-making which considered as a staple food for large section of worlds population. There is an increasing demand for such product - bakers yeast - in order to satisfy the needs of over growing population. This necessitates that should be made to ensure their hygienic suitability. This study was, therefore, executed to monitor the microbial content of bakers yeast taken from retail markets in an attempt to gain some insight into potential microbial related problems associated with these products. Hence, the yeast used must be fully active with a high viable cell count, determining the yeast cell count and the viability were carried out. The last part of this study dealt with the main factors affecting the production of bakers yeast in molasses medium in order to determine the optimum conditions for yeast production.

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Mikrobiologia
Wydawca:
LAP Lambert Academic Publishing
Język:
Angielski
ISBN-13:
9783847376873
Rok wydania:
2012
Dostępne języki:
Angielski
Ilość stron:
124
Waga:
0.19 kg
Wymiary:
22.922.9 x 15.222.9 x 15.2 x 0
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Assistant Lecturer at the Department of Microbiology, Faculty of Agriculture, Cairo University. Member of scientific societies in Egypt and the U.K. Published and reviewed articles in international journals. Participated in many international congresses and training programs in Egypt, India, Turkey, Syria and the United Kingdom.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia