• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Methods to Assess the Quality of Meat Products » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Methods to Assess the Quality of Meat Products

ISBN-13: 9781071620045 / Angielski

José Manuel Lorenzo; Rubén Domínguez; Mirian Pateiro
Methods to Assess the Quality of Meat Products Jos? Manuel Lorenzo Rub?n Dom?nguez Mirian Pateiro 9781071620045 Humana - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Methods to Assess the Quality of Meat Products

ISBN-13: 9781071620045 / Angielski

José Manuel Lorenzo; Rubén Domínguez; Mirian Pateiro
cena 484,18 zł
(netto: 461,12 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 462,63 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

This volume provides standardize analytical processes and techniques used for the analysis of meat and meat products. Chapters guide readers through methods on different chemical parameters, measurement of pH, correct determination of texture parameters in different meat and meat products, fat extraction, free amino acids, hydrolyzed amino acids extraction, nitrites and nitrates in meat and meat products, liquid chromatography, and techniques used for the determination of antioxidant capacity in meat and meat products.Authoritative and cutting-edge,Methods to Assess the Quality of Meat Productsaims to be a useful practical guide to researches to help further their study in this field.

This volume provides standardize analytical processes and techniques used for the analysis of meat and meat products. Chapters guide readers through methods on different chemical parameters, measurement of pH, correct determination of texture parameters in different meat and meat products, fat extraction, free amino acids, hydrolyzed amino acids extraction, nitrites and nitrates in meat and meat products, liquid chromatography, and techniques used for the determination of antioxidant capacity in meat and meat products.  Authoritative and cutting-edge, Methods to Assess the Quality of Meat Products aims to be a useful practical guide to researches to help further their study in this field. 

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Humana
Seria wydawnicza:
Methods and Protocols in Food Science
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781071620045

1. Chemical Composition

Roberto Bermúdez, Noemí Echegaray, Maria João Fraqueza, Mirian Pateiro, Rubén Domínguez, Paulo E. S. Munekata, José M. Lorenzo, and Eva María Santos

 

2. pH and Color

Alfredo Teixeira, Rubén Domínguez, Javier F. Rey, Gonzalo Aleu, Mirian Pateiro, and José M. Lorenzo

 

3. Texture Analysis

Noemí Echegaray, Marcelo Rosmini, Mirian Pateiro, Rubén Domínguez, Paulo E. S. Munekata, José M. Lorenzo, Eva María Santos, and Roberto Bermúdez

 

4. Fatty Acids

Rubén Domínguez, Laura Purriños, Mirian Pateiro, Paulo C. B. Campagnol, Jorge Felipe Reyes, Paulo E. S. Munekata, and José M. Lorenzo

 

5. Amino Acids (Free and Hydrolyzed)

Olalla López-Fernández, Rubén Domínguez, Mirian Pateiro, Silvina C. Andrés, Paulo E. S. Munekata, Laura Purriños, José M. Lorenzo, and Marco Antonio Trindade

 

6. Cholesterol

Olalla López-Fernández, Rubén Domínguez, Claudia Ruiz-Capillas, Mirian Pateiro, María Elena Sosa-Morales, Paulo E. S. Munekata, Anderson S. Sant´Ana, José M. Lorenzo, and Ana M. Herrero

 

7. Mineral profile

Laura Cutillas, Olalla López-Fernández, Rubén Domínguez, Mirian Pateiro, Adriana Pazos, Paulo E. S. Munekata, Laura Purriños, José M. Lorenzo, Andrea Carla da Silva Barretto, and José Angel Pérez-Álvarez

 

8. Nitrate and Nitrite

Elisa Rafaela Bonadio Bellucci, Camila Vespúcio Bis Souza, José M. Lorenzo, Gonzalo Aleu, Alfredo Teixeira, Rubén Domínguez, and Andrea Carla da Silva Barretto

 

9. Biogenic Amines

Claudia Ruiz-Capillas, Mehdi Triki, Rubén Domínguez, José M. Lorenzo, and Ana M. Herrero

 

10. Spectrophotometric Analysis of Protein Carbonyls

Francesca Soglia, Giulia Baldi, Alberto González-Mohino, Silvia Díaz-Velasco, Massimiliano Petracci, and Mario Estévez

 

11. Lipid Oxidation (Primary and Secondary Products)

Yasmim S. V. Leães, José M. Lorenzo, Alexandre J. Cichoski, Roger Wagner, Eva María Santos, Jorge F. Reyes, and Paulo C. B. Campagnol

 

12. Volatile Organic Compound Profile

Olalla López-Fernández, Rubén Domínguez, Laura Cutillas, Paulo E. S. Munekata, Laura Purriños, José M. Lorenzo, Nestor Sepúlveda, Alfredo Teixeira,  and Mirian Pateiro

 

13. Proteomics

María López-Pedrouso, José M. Lorenzo, and Daniel Franco

 

14. Antioxidant Capacity

Noemí Echegaray, Roberto Bermúdez, Gema Nieto, Rubén Domínguez, Mirian Pateiro, Néstor Sepúlveda, Marco Antonio Trindade, and José M. Lorenzo

 

This volume provides standardize analytical processes and techniques used for the analysis of meat and meat products. Chapters guide readers through methods on different chemical parameters, measurement of pH, correct determination of texture parameters in different meat and meat products, fat extraction, free amino acids, hydrolyzed amino acids extraction, nitrites and nitrates in meat and meat products, liquid chromatography, and techniques used for the determination of antioxidant capacity in meat and meat products.

 

Authoritative and cutting-edge, Methods to Assess the Quality of Meat Products aims to be a useful practical guide to researches to help further their study in this field. 



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia