• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Mechanisms of Taste Transduction » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Mechanisms of Taste Transduction

ISBN-13: 9780849353413 / Angielski / Twarda / 1993 / 528 str.

Sidney A. Simon; Stephen D. Roper; Simon A. Simon
Mechanisms of Taste Transduction Sidney A. Simon Stephen D. Roper Simon A. Simon 9780849353413 CRC - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Mechanisms of Taste Transduction

ISBN-13: 9780849353413 / Angielski / Twarda / 1993 / 528 str.

Sidney A. Simon; Stephen D. Roper; Simon A. Simon
cena 1270,82 zł
(netto: 1210,30 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1208,97 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Mechanisms of Taste Transduction introduces a number of topics essential to a complete understanding of taste. These topics range from the control of food intake to the biophysical mechanisms of transduction and the design of food flavors in the food industry. The responses and organization of special sensory pathways are described in regard to their development, morphology, composition, electrophysiological and biochemical responses. Details are presented at several levels to appeal to researchers in molecular biology, membrane biophysics, human psychophysics, neuroanatomy, and chemistry. Current research is described in the context of what preceding studies have revealed, and the chapter authors are among today's most active and highly respected researchers in the field of chemical senses.

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Neuroscience
Science > Biochemia
Medical > Anatomia
Wydawca:
CRC
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849353413
Rok wydania:
1993
Ilość stron:
528
Waga:
0.01 kg
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01

Food Intake: The Role of Taste in Food Intake: A Comparative View (V.G. Dethier). Morphology of Taste Receptors: Morphology of Vertebrate Taste Organs and Their Nerve Supply (K. Reutter and M. Witt). The General Somatic Afferent Terminals in Oral Mucosae (B.L. Munger). Development of Peripheral Taste System: Control Mechanisms in Taste Bud Development (B. Oakley). The Developing Gustatory System: Function, Morphological, and Behavioral Perspectives (R.E. Stewart and D.L. Hill). Transduction Mechanisms: Peripheral Transduction Mechanisms (P. Avenet, S.C. Kinnamon, and S.D. Roper). The Molecular Biology of Chemotransduction (M. Akabas). Cell Biology of the Lingual Epithelium (J.A. DeSimone and G.L. Heck). Chemical Responses of Lingual Nerves and Lingual Epithelia (S.A. Simon and Y. Wang). Genetic and Neurobehavioral Approaches to the Taste Receptor Mechanism in Mammals (Y. Ninomiya and M. Funakoshi). Synaptic Interactions in Taste Buds (S.D. Roper). Sensory Coding by Peripheral Taste Fibers (D.V. Smith and M.E. Frank). Orosensory Processing in Neural Systems of the Nucleus of the Solitary Tract (S.P. Travers). Psychophysics: Insights into Transduction Mechanisms and Neural Coding (S.S. Schiffman and R.P. Erickson). Designing Tastants and Foods: Molecular Modeling Studies of Amiloride Analogues (C.A. Venanzi and T.J. Venazi). Design of Sweet and Bitter Tastants (D.E. Walters, G.E. DuBois, and M.S. Kellogg). Design of New Foods (H.I. Frier). Index.

Simon\, Sidney A.; Roper\, Stephen D.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia