• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Listeria: A Practical Approach to the Organism and Its Control in Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Listeria: A Practical Approach to the Organism and Its Control in Foods

ISBN-13: 9781461359180 / Angielski / Miękka / 2012 / 150 str.

Chris Bell; Alex Kyriakides
Listeria: A Practical Approach to the Organism and Its Control in Foods Bell, Chris 9781461359180 Springer - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Listeria: A Practical Approach to the Organism and Its Control in Foods

ISBN-13: 9781461359180 / Angielski / Miękka / 2012 / 150 str.

Chris Bell; Alex Kyriakides
cena 201,72 zł
(netto: 192,11 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 192,74 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The independent investigations some 70 years ago by E. G. D. Murray and colleagues in Cambridge (UK) and J, H. H. Pirie in Johannesburg (South Mrica) resulted in the first detailed descriptions of listeriosis (in both instances in small animals), together with the isolation and naming of Lis- teria monocytogenes. These descriptions in 1926 and 1927 show the pre- cision and care of these experimentalists, for not only did they show much skill and attention to detail but also great insight in surmising that the consumption of contaminated food was associated with the trans- mission of listeriosis. In the words of Pirie in 1927, 'Infection can be pro- duced by subcutaneous inoculation or by feeding and it is thought that it is by feeding that the disease is spread in nature. ' These observations were largely forgotten and listeriosis was regarded as a rather obscure disease of animals and occasionally humans. However, the 1980s saw dramatic changes and the 'elevation' of Listeria to a topic of concern not only amongst microbiologists (particularly food micro- biologists) but also the general public.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > General
Wydawca:
Springer
Seria wydawnicza:
Practical Food Microbiology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781461359180
Rok wydania:
2012
Wydanie:
1998
Numer serii:
000309840
Ilość stron:
150
Waga:
0.26 kg
Wymiary:
23.5 x 15.5
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Glosariusz/słownik

1 Background.- Taxonomy of Listeria spp..- Listeriosis: the illness.- Sources of Listeria species.- 2 Outbreaks: causes and lessons to be learnt.- Coleslaw: Canada.- Vacherin Mont d’Or cheese: Switzerland.- Belgian pâté: UK.- Pork tongue in aspic: France.- Smoked mussels: New Zealand.- Chocolate milk: USA.- 3 Factors affecting the growth and survival of Listeria monocytogenes.- General.- Temperature.- pH, water activity and other factors.- 4 Industry focus: control of Listeria monocytogenes.- Raw-milk mould-ripened soft cheese.- Cold-smoked fish.- Cooked sliced meat and pâté.- Cooked ready meals.- Raw dried and fermented meats.- Processed fresh dairy desserts.- Generic control ofListeria.- 5 Industry action and reaction.- Legislation and Standards.- Guidelines.- Specifications.- Monitoring for Listeria spp. and L. monocytogenes.- 6 Test methods.- Conventional methods.- Alternative methods.- 7 The future.- Glossary of terms.- Appendix: National centres for typing Listeria cultures.- References.

Der energiegeladene Rheinländer überzeugt seine Teilnehmer auf internationalen Kongressen mit Leidenschaft, Know How und Authentizität. Durch seine zahlreichen Mastertrainerpositionen (u.a. ViPR®, Kettlebell und BODY SKILLS®) und seine Arbeit für PERFORM BETTER Europe zählt der diplomierte Sportwissenschaftler zu den renommiertesten Experten im deutschsprachigen Raum. Chris ist Inhaber und Gründer von SHENTI SPORTS und betreibt mit seinem Mastertrainerteam das Personal Training in zahlreichen Premium Club- und Hotelanlagen mit großem Erfolg.

Bell, Chris Hilari Bell is a librarian in Denver, Colorado, wh... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia