• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Liquid Materialities: A History of Milk, Science and the Law » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Liquid Materialities: A History of Milk, Science and the Law

ISBN-13: 9781138260436 / Angielski / Miękka / 2016 / 356 str.

Peter Atkins
Liquid Materialities: A History of Milk, Science and the Law Peter Atkins 9781138260436 Routledge - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Liquid Materialities: A History of Milk, Science and the Law

ISBN-13: 9781138260436 / Angielski / Miękka / 2016 / 356 str.

Peter Atkins
cena 253,08
(netto: 241,03 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 246,78
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

As a food, milk has been revered and ignored, respected and feared. This is a history of two centuries of struggle to bring it under control, to manipulate its naturally variable composition and, as a result, to redraw the boundaries between nature and society.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > General
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Earth Sciences - Geography
Wydawca:
Routledge
Seria wydawnicza:
Critical Food Studies
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781138260436
Rok wydania:
2016
Numer serii:
000538194
Ilość stron:
356
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

'A notable contribution to research on food and material culture with a swirling cast of characters that influenced milk quality and perceptions of the product' Michael French, University of Glasgow, UK 'He relates his findings on the material quality of milk to other texts from different fields (epistemology, history of science, history of food) and in so doing finds his own narrative. This is quite radical and thought provoking, arguing that the materiality of milk is not a given.' Medical History 'Atkins has done food history a great service by his intensive, well-researched focus on this topic that remains extremely relevant today... Atkins gives new insights into the development of the nature of this staple food.' Gastronomica '... the book represents an outstanding contribution not only to food history but also to some of the main frameworks of the current historiography of science, such as those on experts and expertise, thing history, or science and the law. This is therefore a highly readable book.' Ambix

I: Rematerializing Food History; Introduction to Part I; 1: A Material World; 2: Daniel Schrumpf; II: In Search of Milk; Introduction to Part II; 3: Seeking the Natural; 4: Expertise; 5: Standards; III: Disciplining Milk; Introduction to Part III; 6: Moralizing Milk; 7: Policing the Natural; 8: Legal Ontologies and the Performative Realm of the Law; IV: Impurity and Danger; Introduction to Part IV; 9: Dirty Milk and the Ontology of ‘Clean'; 10: The Material Politics of Milk; 11: Conclusion 1

Peter Atkins in Professor of Geography at Durham University, UK.

Atkins, Peter Atkins is an Anglican Bishop and scholar in New Ze... więcej >


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia