• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Kansha: Celebrating Japan's Vegan and Vegetarian Traditions [A Cookbook] » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Kansha: Celebrating Japan's Vegan and Vegetarian Traditions [A Cookbook]

ISBN-13: 9781580089555 / Angielski / Twarda / 2010 / 304 str.

Elizabeth Andoh
Kansha: Celebrating Japan's Vegan and Vegetarian Traditions [A Cookbook] Elizabeth Andoh 9781580089555 Random House USA Inc - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Kansha: Celebrating Japan's Vegan and Vegetarian Traditions [A Cookbook]

ISBN-13: 9781580089555 / Angielski / Twarda / 2010 / 304 str.

Elizabeth Andoh
cena 134,51 zł
(netto: 128,10 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 133,77 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The celebration of Japan's vegan and vegetarian traditions begins with kansha--appreciation--an expression of gratitude for nature's gifts and the efforts and ingenuity of those who transform nature's bounty into marvelous food. The spirit of kansha, deeply rooted in Buddhist philosophy and practice, encourages all cooks to prepare nutritionally sound and aesthetically satisfying meals that avoid waste, conserve energy, and preserve our natural resources.
In these pages, with kansha as credo, Japan culinary authority Elizabeth Andoh offers more than 100 carefully crafted vegan recipes. She has culled classics from shōjin ryōri, or Buddhist temple cuisine (Creamy Sesame Pudding, Glazed Eel Look-Alike); gathered essentials of macrobiotic cooking (Toasted Hand-Pressed Brown Rice with Hijiki, Robust Miso); selected dishes rooted in history (Skillet-Scrambled Tofu with Leafy Greens, Pungent Pickles); and included inventive modern fare (Eggplant Sushi, Tōfu-Tōfu Burgers).
Andoh invites you to practice kansha in your own cooking, and she delights in demonstrating how -nothing goes to waste in the kansha kitchen.- In one especially satisfying example, she transforms each part of a single daikon--from the tapered tip to the tuft of greens, including the peels that most cooks would simply compost--into an array of wholesome, flavorful dishes.
Decades of living immersed in Japanese culture and years of culinary training have given Andoh a unique platform from which to teach. She shares her deep knowledge of the cuisine in the two-part A Guide to the Kansha Kitchen. In the first section, she explains basic cutting techniques, cooking methods, and equipment that will help you enhance flavor, eliminate waste, and speed meal preparation. In the second, Andoh demystifies ingredients that are staples in Japanese pantries, but may be new to you; they will boost your kitchen repertoire--vegan or omnivore--to new heights.
Stunning images by award-winning photographer Leigh Beisch complete Kansha, a pioneering volume sure to inspire as it instructs.

Kategorie:
Poradniki
Kategorie BISAC:
Cooking > Regional & Ethnic - Japanese
Cooking > Vegan
Cooking > Vegetarian
Wydawca:
Random House USA Inc
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781580089555
Rok wydania:
2010
Ilość stron:
304
Waga:
1.39 kg
Wymiary:
24.59 x 24.94 x 2.67
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane


Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia