• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Introduction to Protein Science: Architecture, Function, and Genomics » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Introduction to Protein Science: Architecture, Function, and Genomics

ISBN-13: 9780198716846 / Angielski / Miękka / 2016 / 500 str.

Arthur M. (The Pennsylvania State University) Lesk
Introduction to Protein Science: Architecture, Function, and Genomics Arthur M. (The Pennsylvania State University) Lesk 9780198716846 Oxford University Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Introduction to Protein Science: Architecture, Function, and Genomics

ISBN-13: 9780198716846 / Angielski / Miękka / 2016 / 500 str.

Arthur M. (The Pennsylvania State University) Lesk
cena 287,56
(netto: 273,87 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 268,73
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Over the last century, the centrality of proteins to life on earth has become increasingly clear - from forming enzymes acting as catalysts for specific reactions, to crucial molecules such as antibodies in the immune system, and as signalling molecules between cells. In fact, the more they are studied, the more proteins continue to reveal new and exciting functions. Indeed, by studying amino acid sequences and protein structures it is even possible to unravel some of the mysteries of evolution itself. Introduction to Protein Science, 3rd edition provides a rich and broad introduction to this fascinating field by covering not only the structure and function of proteins, but also the methods and experimental techniques used to study them. The practical applications of our knowledge to diverse fields such as biotechnology and medicine are emphasized throughout, to help students appreciate the relevance of the subject to the real world. Active learning is encouraged by the provision of frequent exercises and problems, with further 'weblems' - web-based problems - on the Online Resource Centre. Online Resource Centre The Online Resource Centre to accompany Introduction to Protein Science features: For students: *Answers to end-of-chapter exercises, and hints to end-of-chapter problems, so students can check their understanding. *Rotating structures from the book to help students visualize proteins in 3D. *Web-based problems for students to complete online. For registered adopters: *Figures from the book in electronic format, ready to download

Kategorie:
Nauka, Biologia i przyroda
Kategorie BISAC:
Science > Biochemia
Science > Biologia molekularna
Science > Research & Methodology
Wydawca:
Oxford University Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780198716846
Rok wydania:
2016
Wydanie:
UK
Ilość stron:
500
Waga:
1.01 kg
Wymiary:
26.42 x 19.3 x 2.29
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

This new edition is, above all, an excellent update of the previous one.

Arthur M. Lesk is Professor of Biochemistry and Molecular Biology at The Pennsylvania State University. He is the author of the highly successful Introduction to Bioinformatics, and Introduction to Genomics, both published by Oxford University Press.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia