• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Introduction to Cake Filtration: Analyses, Experiments and Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Introduction to Cake Filtration: Analyses, Experiments and Applications

ISBN-13: 9780444521569 / Angielski / Twarda / 2006 / 279 str.

Chi Tien
Introduction to Cake Filtration: Analyses, Experiments and Applications Tien, Chi 9780444521569  - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Introduction to Cake Filtration: Analyses, Experiments and Applications

ISBN-13: 9780444521569 / Angielski / Twarda / 2006 / 279 str.

Chi Tien
cena 1363,26
(netto: 1298,34 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1359,51
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

Introduction to Cake Filtration presents a comprehensive account of cake filtration studies including analyses of cake formation and growth, results of filtration experiments and data interpretation, measurements and determinations of filtercake properties, and incorporation of cake filtration theories to the analysis of several solid fluid separation processes. It aims at providing the necessary information to prepare people planning to undertake cake filtration work beyond the elementary level. In particular, it is hoped that this book will be helpful to individuals who are interested in cake filtration research and development quickly on track.

This volume on cake filtration consists of three main parts: analyses of cake formation and growth, filtration experiments and cake property measurements, and the incorporation of cake filtration theory to the analysis of fluid-particle separation process. It is intended to introduce engineers and engineering students to the subject opf cake filtration at an advanced level and to provide useful information to practicing engineers interested in the design and development of cake filtration systems.

- Provides a thorough survey of previous work on cake filtration analysis to gain a basic understanding of the current status of research
- Discusses in detail the methods used to determine filter cake properties to obtain practically useful information
- Contains outlines of several important but unsolved issues in cake filtration and solid-fluid separation

Kategorie:
Nauka, Chemia
Kategorie BISAC:
Science > Chemia - Fizyczna
Technology & Engineering > Chemical & Biochemical
Technology & Engineering > Materials Science - General
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780444521569
Rok wydania:
2006
Ilość stron:
279
Waga:
0.64 kg
Wymiary:
24.79 x 16.61 x 1.63
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Chapter 1. Introduction

Part I. Analysis Chapter 2. The Conventional Theory of Cake Filtration Chapter 3. Analysis of Cake Filtration: Solutions of the Volume-Averaged Continuity Equations Chapter 4. Cake Filtration as a Diffusion Process Chapter 5. Simulation of Cake Formation and Growth

Part II. Experiments and Measurements Chapter 6. Cake Filtration Experiments Chapter 7. Cake Property Measurements

Part III. Applications and Extension of Cake Filtration Theories Chapter 8. Incorporation of Cake Filtration Principles to the Analysis Solid-Fluid Separation Processes



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia