• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Improving the Thermal Processing of Foods » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Improving the Thermal Processing of Foods

ISBN-13: 9781855737303 / Angielski / Twarda / 2004 / 507 str.

P. Richardson
Improving the Thermal Processing of Foods Richardson, P. 9781855737303 Woodhead Publishing, - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Improving the Thermal Processing of Foods

ISBN-13: 9781855737303 / Angielski / Twarda / 2004 / 507 str.

P. Richardson
cena 1086,28
(netto: 1034,55 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 1086,28
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The application of heat is both an important method of preserving foods and a means of developing texture, flavour and colour. It has long been recognised that thermal technologies must ensure the safety of food without compromising food quality. Improving the thermal processing of foods summarises key research both on improving particular thermal processing techniques and measuring their effectiveness.

Part one examines how best to optimise thermal processes, with chapters addressing safety and quality, efficiency and productivity and the application of computational fluid dynamics. Part two focuses on developments in technologies for sterilisation and pasteurisation with chapters on modelling retort temperature control and developments in packaging, sous-vide and cook-chill processing. There are chapters covering continuous heat processing, including developments in tubular heat exchangers, aseptic processing and ohmic and air impingement heating. The fourth part considers the validation of thermal processes, modelling heat penetration curves, using data loggers and time-temperature integrators and other new measuring techniques. The final group of chapters detail methods of analysing microbial inactivation in thermal processing and identifying and dealing with heat-resistant bacteria.

Improving the thermal processing of foods is a standard reference book for those working in the food processing industry.

  • Concisely explores prevailing developments in thermal technologies
  • Summarises key research for improving food preservation techniques
  • Analyses the effectiveness of methods used to enhance the quality of food

Kategorie:
Inne
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Woodhead Publishing,
Seria wydawnicza:
Woodhead Food
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781855737303
Rok wydania:
2004
Numer serii:
000442047
Ilość stron:
507
Waga:
0.91 kg
Wymiary:
23.98 x 17.17 x 3.33
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

"This is an excellent text for a university library or library of a company where new methods of thermal processing are being used." --Food Australia

".clarity in writing, and presentation of figures and tables." --IChem Food and Drink Subject Group

"The text is well written, the latest ideas and methods used in thermal processing of foods are very well detailed." --Food Australia

Part 1 Developments in retort technology: Developments in packaging formats for retort processing; Improving rotary thermal processing; Modelling and optimising retort temperature control; Ensuring the safety and quality of thermally-processed packaged foods. Part 2 Developments in other thermal technologies: Continuous heat processing: An overview; Optimising plate heat exchanger design and operation; Developments in tubular heat exchangers; Developments in aseptic processing; Laser-based packaging sterilisation in aseptic processing; Developments in ohmic heating; Air impingement heating. Part 3 Measuring the effectiveness of thermal processing: Validation of heat processes; Using computational fluid dynamics to optimise thermal processes; The use of data loggers; Advances in temperature validation of foods; Analysing the effectiveness of thermal preservation processes; Identifying and dealing with heat-resistant bacteria; Modelling heat penetration.

Professor Philip Richardson is Head of the Food Manufacturing Technologies Department at the internationally renowned Campden BRI, UK and visiting Professor in Chemical Engineering at Queen's University, Belfast.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia