• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Hydrocolloids in Food Product Development » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Hydrocolloids in Food Product Development

ISBN-13: 9780367895525 / Angielski / Twarda / 2020 / 10 str.

Clàudia Cortés;Núria Cubero; Laura Gómez
Hydrocolloids in Food Product Development Clàudia Cortés, Núria Cubero, Gómez, Laura 9780367895525 Taylor and Francis - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Hydrocolloids in Food Product Development

ISBN-13: 9780367895525 / Angielski / Twarda / 2020 / 10 str.

Clàudia Cortés;Núria Cubero; Laura Gómez
cena 775,66
(netto: 738,72 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 755,61
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!

This book is an essential manual for professionals and students who wish to deepen their knowledge of food additives that modify the texture of food, thickeners and gelling agents. When it comes to food technology, hydrocolloids are generally introduced as additives. Other ingredients, not considered additives, are also hydrocolloids, for example proteins and starches. This manual only focuses on those considered additives, except modified starches.Newly translated from Spanish to English, Hydrocolloids in Food Product Development is written by four experts in their field who are familiar with offering technical advice to companies related to the manufacturing of food. After an introductory chapter that reviews chemical characteristics, the hydration and solubilization of hydrocolloids, the preparation of hydrocolloids solutions, and technological functions, subsequent chapters present different hydrocolloids used in food technology and describe its technical features and its most common uses.Key Features:Describes technical and utilization characteristics of thickeners and gelling agents Details the origin, physical-chemical characteristics, form of use, function, synergies, incompatibilities and examples of use Graphs, tables, photographs and diagrams provided in full color for easy reading comprehension This practical manual is designed so that food industry technicians and chefs may easily consult while doing their daily work, or so that students of degrees related to food technology may use it as a reference book.

Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Business & Economics > Industries - Food Industry
Technology & Engineering > Industrial Design - Product
Wydawca:
Taylor and Francis
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367895525
Rok wydania:
2020
Ilość stron:
10
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Chapter Guide. Hydrocolloids and Texture. Introduction to Hydrocolloids. Alginates. Agar. Carrageenan. Galactomannan. Tragacanth Gum. Gum Arabic. Xanthan Gum. Karaya Gum. Gellan Gum. Konjac. Pectin. Microcrystalline Cellulose. Modified Celluloses. Pullulan.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia