• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Research on Food Science and Technology: Volume 2: Food Biotechnology and Microbiology » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Research on Food Science and Technology: Volume 2: Food Biotechnology and Microbiology

ISBN-13: 9781774631263 / Angielski / Miękka / 2021 / 246 str.

Monica Lizeth Chavez-Gonzalez; Jose Juan Buenrostro-Figueroa; Cristobal N. Aguilar
Handbook of Research on Food Science and Technology: Volume 2: Food Biotechnology and Microbiology Monica Lizeth Chavez-Gonzalez Jose Juan Buenrostro-Figueroa Cristobal N. Aguilar 9781774631263 Apple Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Research on Food Science and Technology: Volume 2: Food Biotechnology and Microbiology

ISBN-13: 9781774631263 / Angielski / Miękka / 2021 / 246 str.

Monica Lizeth Chavez-Gonzalez; Jose Juan Buenrostro-Figueroa; Cristobal N. Aguilar
cena 404,81 zł
(netto: 385,53 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 400,67 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
inne wydania

Volume 2 of the 3-volume set focuses on food biotechnology and microbiology. The chapters examine bioactive compounds in food biotechnology, potential and risks of pigmented-grain corn, technological advances in the production of phytases, phytochemical molecules from food wastes, control of food-borne pathogen bacteria, and more.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > General
Wydawca:
Apple Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9781774631263
Rok wydania:
2021
Ilość stron:
246
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

Valorization of Agroindustrial By-Products: Biotechnological Processes for Extraction of Phenolic Compounds Arely Prado-Barragán et al.  Advances on Fermentation Processes for the Production of Bioactive Compounds in Food Biotechnology I. Sepúlveda et al.  Production of β-Glucosidase in Solid State Cultures and Its Application in the Food Industry Marisol Cruz-Requenab et al Pigmented-Grain Corn in Mexico: Importance and Potential Risks María G. Hernández-Ángel et al.  Biotechnology Importance of Pomegranate (Punica granatum L.) and the Use of the Peel as Agro-Industrial By-Product René Díaz-Herrera, Janeth Ventura, and Cristóbal N. Aguilar  Technological Advances in the Production of Phytases José Daniel García García et al.  Phytochemical Molecules from Food Wastes and Desert Plants for Control of Food-Borne Pathogen Bacteria Rosario Estrada-Mendoza et al Advances and Opportunities of Anaerobic Bioconversion of Citrus Wastes Alfredo I. García-Galindo et al.  A Comprehensive Review on Essential Oil Nanoemulsions as an Alternative to Control Microbial Pathogenicity J. S. Swathy, Amitava Mukherjee, and Natarajan Chandrasekaran



Mónica Lizeth Chávez-González, PhD, is a Full Professor at the School of Chemistry of the Autonomous University of Coahuila, Mexico, where she develops her work in the Food Research Department. Dr. Chávez-González’s experience is in the areas of fermentation processes, microbial biotransformation, enzyme production, valorization of food industrial waste, extraction of bioactive compounds, and chemical characterization.



Juan Buenrostro-Figueroa, PhD, is a Researcher at the Research Center for Food and Development, A.C., Mexico. Dr. Buenrostro has experience in bioprocess development, including microbial processes for enzyme production and recovery of bioactive compounds; valorization of agroindustrial by-products, and extraction and characterization of bioactive compounds from plants and agroindustrial wastes. He has published 17 papers in indexed journals and five book chapters, has four patent requests, and has made more than 45 contributions at scientific meetings.



Cristóbal N. Aguilar, PhD, is a Full Professor and Dean of the School of Chemistry at the Autonomous University of Coahuila, Mexico. A prolific author, Dr. Aguilar has published more than 200 papers in scholarly journals, as well as many books and book chapters. He had made more than 250 contributions at scientific meetings, developed more than over 25 research projects, and has received several awards for his work.



 



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia