• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Milk Products » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Milk Products

ISBN-13: 9786206775553 / Angielski / Miękka / 2024 / 108 str.

Palanisamy Gokulakrishnan
Handbook of Milk Products Gokulakrishnan, Palanisamy 9786206775553 Scholars' Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Milk Products

ISBN-13: 9786206775553 / Angielski / Miękka / 2024 / 108 str.

Palanisamy Gokulakrishnan
cena 292,93
(netto: 278,98 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 294,56
Termin realizacji zamówienia:
ok. 16-18 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

The "Handbook of Milk Products" is a detailed guide exploring dairy processing. It begins with an introduction highlighting the economic and nutritional importance of milk products. The book covers traditional and modern methods for preparing butter, chhana, paneer, and ghee, emphasizing quality and efficiency. It also details the production of khoa, dahi, and lassi, discussing their cultural significance and health benefits. Further, the book explores the intricate processes of making ice cream and various cheeses, providing tips for perfect texture and flavor. It promotes sustainability by discussing the use of dairy byproducts like whey and buttermilk. The final section focuses on dehydration principles, especially the production of dried milk, explaining methods like spray drying and drum drying. The book integrates traditional practices with modern advancements, offering a comprehensive understanding of milk product preparation. It's an invaluable resource for anyone in the dairy industry, equipping readers with the knowledge to produce high-quality milk products while adopting sustainable practices.

Kategorie BISAC:
Science > Biologia i przyroda
Wydawca:
Scholars' Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9786206775553
Rok wydania:
2024
Ilość stron:
108
Wymiary:
22.0 x 15.0
Oprawa:
Miękka
Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia