• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Handbook of Fat Replacers » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Handbook of Fat Replacers

ISBN-13: 9780849325120 / Angielski / Twarda / 1996 / 336 str.

Sibel Roller; Sylvia A. Jones
Handbook of Fat Replacers Sibel Roller Sylvia A. Jones 9780849325120 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Handbook of Fat Replacers

ISBN-13: 9780849325120 / Angielski / Twarda / 1996 / 336 str.

Sibel Roller; Sylvia A. Jones
cena 991,77
(netto: 944,54 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 957,11
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Technology is only beginning to catch up with the public demand for foods that are low in fat and taste good. An extensive number of ingredients are under development for the sole purpose of fat replacement, using a variety of approaches and base materials. The Handbook of Fat Replacers describes in detail, for the first time in a single volume, the science and application of fat replacers in food products, including the multiplicity of technological, legislative, sensory, nutritional, and marketing issues involved.
Part I of the Handbook is an overview of fundamental issues, including historical analyses and critical assessments of technological strategies, in the development of low-fat foods and the ingredients used as fat replacers. Part II discusses individual fat replacers and their properties in detail. The compounds are organized by their composition-starch-derived, fiber-based, protein-based, gums, emulsifiers, bulking agents, combination systems comprised of interactive blends, low-calorie fats, and synthetic fat substitutes, are all examined in detail.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Science > Biologia i przyroda
Medical > Nutrition
Wydawca:
CRC Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780849325120
Rok wydania:
1996
Ilość stron:
336
Waga:
0.70 kg
Wymiary:
24.08 x 16.51 x 2.34
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Fundamental Issues
Issues in Fat Replacement, S.A. Jones
Implications of Fat Reduction in the Diet, D.L. Miller and B.J. Rolls
Market Considerations in Fat Replacement, J.N. Young
Physical, Chemical, and Sensory Aspects of Fat Replacement, S.A. Jones
Legislative Implications of Fat Replacement, J. Smith
Fat Replacers and Their Properties
Starch-Derived Fat Mimetics: Maltodextrins, S. Roller
Starch-Derived Fat Mimetics from Potato, J. Harkema
Fiber-Based Fat Mimetics: Microcrystalline Cellulose, W.M. Humphreys
Fiber-Based Fat Mimetics: Methylcellulose Gums, P. De Mariscal and D. Bell
Fiber-Based Fat Mimetics: Pectin, B.U. Nielsen
Microparticulated Proteins as Fat Mimetics, N.S. Singer
The Use of Hydrocolloid Gums as Fat Mimetics, S.M. Clegg
The Role of Emulsifiers in Low-Fat Food Products, E. Flack
The Role of the Bulking Agent Polydextrose in Fat Replacement, H.L. Michell
The Use of Blends as Fat Mimetics: Gelatin/Hydrocolloid Combinations, G. Muyldermans
Low-Calorie Fats and Synthetic Fat Substitutes, B.G. Swanson
Appendix
Classified List of Fat Replacers and Their Applications, S.A. Jones
Index



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia