• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Gluten-Free Cereal Products and Beverages » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946600]
• Literatura piękna
 [1856966]

  więcej...
• Turystyka
 [72221]
• Informatyka
 [151456]
• Komiksy
 [35826]
• Encyklopedie
 [23190]
• Dziecięca
 [619653]
• Hobby
 [140543]
• AudioBooki
 [1577]
• Literatura faktu
 [228355]
• Muzyka CD
 [410]
• Słowniki
 [2874]
• Inne
 [445822]
• Kalendarze
 [1744]
• Podręczniki
 [167141]
• Poradniki
 [482898]
• Religia
 [510455]
• Czasopisma
 [526]
• Sport
 [61590]
• Sztuka
 [243598]
• CD, DVD, Video
 [3423]
• Technologie
 [219201]
• Zdrowie
 [101638]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2473]
• Puzzle, gry
 [3898]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8170]
Kategorie szczegółowe BISAC

Gluten-Free Cereal Products and Beverages

ISBN-13: 9780123737397 / Angielski / Twarda / 2008 / 445 str.

Fabio Dal Bello
Gluten-Free Cereal Products and Beverages Fabio Da 9780123737397 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Gluten-Free Cereal Products and Beverages

ISBN-13: 9780123737397 / Angielski / Twarda / 2008 / 445 str.

Fabio Dal Bello
cena 540,33 zł
(netto: 514,60 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 535,90 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Gluten-Free Cereal Products and Beverages is the only book to address gluten-free foods and beverages from a food science perspective. It presents the latest work in the development of gluten-free products, including description of the disease, the detection of gluten, and the labeling of gluten-free products as well as exploring the raw materials and ingredients used to produce gluten-free products. Identifying alternatives to the unique properties of gluten has proven a significant challenge for food scientists and for the 1% of the world's population suffering from the immune-mediated entropathy reaction to the ingestion of gluten and related proteins, commonly known as Celiac Disease. This book includes information on the advances in working with those alternatives to create gluten free products including gluten-free beer, malt and functional drinks. Food scientists developing gluten-free foods and beverages, cereal scientists researching the area, and nutritionists working with celiac patients will find this book particularly valuable.

  • Written by leading experts, presenting the latest developments in gluten-free products
  • Addresses Coeliac Disease from a food science perspective
  • Presents each topic from both a scientific and industrial point of view

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
Academic Press
Seria wydawnicza:
Food Science and Technology
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780123737397
Rok wydania:
2008
Numer serii:
000036113
Ilość stron:
445
Waga:
1.00 kg
Wymiary:
24.87 x 19.48 x 2.39
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

1: Celiac disease
2: Labeling and regulatory issues
3: Detection of gluten
4: Rice
5: Sorghum and maize
6: Gluten-free foods and beverages from millets
7: Pseudocereals
8: Oat products and their current status in the celiac diet
9: Hydrocolloids
10: Dairy-based ingredients
11: Use of enzymes in the production of cereal-based functional foods and food ingredients
12: Sourdough/lactic acid bacteria
13: Gluten-free breads
14: Formulation and nutritional aspects of gluten-free cereal products and infant foods
15: Malting and brewing with gluten-free cereals
16: Cereal-based gluten-free functional drinks
17: The marketing of gluten-free cereal products
18: New product development: the case of gluten-free food products

Specialty: Gluten-Free Food Products
Education: PhD



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia