• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Global Perspectives on Astaxanthin: From Industrial Production to Food, Health, and Pharmaceutical Applications » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2946912]
• Literatura piękna
 [1852311]

  więcej...
• Turystyka
 [71421]
• Informatyka
 [150889]
• Komiksy
 [35717]
• Encyklopedie
 [23177]
• Dziecięca
 [617324]
• Hobby
 [138808]
• AudioBooki
 [1671]
• Literatura faktu
 [228371]
• Muzyka CD
 [400]
• Słowniki
 [2841]
• Inne
 [445428]
• Kalendarze
 [1545]
• Podręczniki
 [166819]
• Poradniki
 [480180]
• Religia
 [510412]
• Czasopisma
 [525]
• Sport
 [61271]
• Sztuka
 [242929]
• CD, DVD, Video
 [3371]
• Technologie
 [219258]
• Zdrowie
 [100961]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2341]
• Puzzle, gry
 [3766]
• Literatura w języku ukraińskim
 [255]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7810]
Kategorie szczegółowe BISAC

Global Perspectives on Astaxanthin: From Industrial Production to Food, Health, and Pharmaceutical Applications

ISBN-13: 9780128233047 / Angielski / Miękka / 2021

G. a. Ravishankar; Ranga Rao Ambati
Global Perspectives on Astaxanthin: From Industrial Production to Food, Health, and Pharmaceutical Applications G. a. Ravishankar Ranga Rao Ambati 9780128233047 Academic Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Global Perspectives on Astaxanthin: From Industrial Production to Food, Health, and Pharmaceutical Applications

ISBN-13: 9780128233047 / Angielski / Miękka / 2021

G. a. Ravishankar; Ranga Rao Ambati
cena 844,88
(netto: 804,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 844,88
Termin realizacji zamówienia:
ok. 30 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!
Kategorie:
Nauka, Ekonomia i biznes
Kategorie BISAC:
Business & Economics > Industries - Pharmaceutical & Biotechnology
Health & Fitness > Diet & Nutrition - Nutrition
Medical > Alternative & Complementary Medicine
Wydawca:
Academic Press
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780128233047
Rok wydania:
2021
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Wydanie ilustrowane

SECTION 1: ASTAXANTHIN FROM DIVERSE SOURCES LEADING TO INDUSTRIAL PRODUCTION 1. Synthesis of Astaxanthin Esters Stanislav Vitalievich Pechinskii 2. The Physiology of Astaxanthin Production by Carotenogenic Microalgae Alexei Solovchenko 3. Astaxanthin from Chromochloris zofingiensis: Feasibility Analysis Dong Wei 4. Astaxanthin in Microalgae Eustigmatophyceae Lília M.A. Santos 5. Astaxanthin Production by Autotrophic Cultivation of Haematococcus pluvialis-A Success Story Ignacio Niizawa 6. Optimization of Astaxanthin Production Processes from Microalga Haematococcus Jian Li 7. Production of Astaxanthin by Haematococcus pluvialis: Lab Processes to Scale Up Including The Cost Considerations Miguel Daniel Noseda 8. Astaxanthin- Biological Production and Regulation for Enhanced Yields Jiangxin Wang 9. Metabolic Engineering of Astaxanthin Pathway and Heterologous Production in Novel Organisms. Sarada Ravi 10. Revealing Mechanisms of Algal Astaxanthin Production and Bioengineering Potential Using Multi-omics Melissa Susan Roth 11. Astaxanthin production from Haematococcus pluvialis by using Illuminated photobioreactor Yiu-Hang Ho 12. Recent Developments in Astaxanthin Production from Phaffia Rhodozyma and Its Applications Ming-Jun Zhu 13. Turning Leftover to Treasure: An Overview of Astaxanthin from Shrimp Shell Wastes Muskhazli Mustafa

SECTION 2: ASTAXANTHIN: EXTRACTION, CHARACTERIZATION, AND DOWNSTREAM PROCESSING 14. Industrial Perspective on Downstream Processing of Haematococcus pluvialis Derived Astaxanthin for Incorporation in Food, Feed, And Nutraceuticals Thomas O. Butler 15. Bio-Extraction of Astaxanthin Adopting Varied Techniques and Downstream Processing Methodologies Xiang Cheng 16. Overview of Extraction of Astaxanthin From Haematococcus pluvialis Using CO2 Supercritical Fluid Extraction Technology Vis- A -Vis Quality Demands Pradeep Verma 17. High-Pressure extraction of astaxanthin from Haematococcus pluvialis MD Macias-Sánchez 18. Astaxanthin Extraction - Recent Methods, Developments and Case Studies Hosahalli S. Ramaswamy

SECTION 3: ASTAXANTHIN FOR FOOD, HEALTH, PHARMACEUTICALS - SAFETY AND REGULATORY ISSUES 19. Efficacy of Astaxanthin from Different Sources: Reports on the Suitability for Human Health and Nutrition Bob Capelli 20. Oxidation Products of Astaxanthin: An Overview Takashi Maoka 21. Anticancer Properties of Astaxanthin: A Molecule of Great Promise Pinar Buket Demirel, Bilge Guvenc Tuna 22. Astaxanthin for Improved Muscle Function and Enhanced Physical Performance Karen A. Hecht, Ake Lignell and Arun Nair 23. Comprehensive Integrated Overview of the Experimental and Clinical Neuroprotective Effect of Astaxanthin Samar S. Azab 24. Rheological properties of astaxanthin oleoresins and their derived products Pedro Cerezal-Mezquita Sr. 25. Astaxanthin nanoparticles from fabrication to applications in food formulations including regulatory issues Navideh Anarjan 26. Stability of Astaxanthin during Food Processing and Methods of Preservation Reza Tahergorabi 27. Beneficial effects of Astaxanthin in Cosmeceuticals with Focus on Emerging Market Trends Se-Kwon Kim 28. Safety Assessment and Pharmaceutical Effects of Astaxanthin: An Overview Baskaran Vallikannan

SECTION 4: GLOBAL-SCENARIO OF ASTAXANTHIN PRODUCTION 29. Astaxanthin Production and Technology in Vietnam and Other Asian Countries Dang Diem Hong 30. Utilization of Astaxanthin from Haematococcus for Its Use in Aquaculture and Poultry Industries Gamze Turan 31. Astaxanthin from Bacteria as a Feed Supplement for Animals Elena G. Kovaleva

SECTION 5: MISCELLANEOUS: CAROTEINOIDS AND THEIR HEALTH BENEFITS; ASTAXANTHIN AS COLORANT IN FOODS 32. Carotenoids Metabolic Pathways and Their Functional Role in Health and Diseases Rangaswamy Lakshminarayanaa 33. Current Knowledge on the Health Benefits of Carotenoids: Focus on the Scientific Evidence Delia B. Rodriguez-Amaya 34. Recent Updates on the Neuroprotective Role of Carotenoids: Astaxanthin and Beyond Mohammad Hosein Farzaei and Eduardo Sobarzo-Sánchez 35. Stability Studies of Astaxanthin, Oleoresins and Emulsions in Products Developed For Human Consumption Pedro Cerezal-Mezquita Sr.



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia