• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Ginger: The Genus Zingiber » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2949965]
• Literatura piękna
 [1857847]

  więcej...
• Turystyka
 [70818]
• Informatyka
 [151303]
• Komiksy
 [35733]
• Encyklopedie
 [23180]
• Dziecięca
 [617748]
• Hobby
 [139972]
• AudioBooki
 [1650]
• Literatura faktu
 [228361]
• Muzyka CD
 [398]
• Słowniki
 [2862]
• Inne
 [444732]
• Kalendarze
 [1620]
• Podręczniki
 [167233]
• Poradniki
 [482388]
• Religia
 [509867]
• Czasopisma
 [533]
• Sport
 [61361]
• Sztuka
 [243125]
• CD, DVD, Video
 [3451]
• Technologie
 [219309]
• Zdrowie
 [101347]
• Książkowe Klimaty
 [123]
• Zabawki
 [2362]
• Puzzle, gry
 [3791]
• Literatura w języku ukraińskim
 [253]
• Art. papiernicze i szkolne
 [7933]
Kategorie szczegółowe BISAC

Ginger: The Genus Zingiber

ISBN-13: 9780415324687 / Angielski / Twarda / 2004 / 576 str.

P. N. Ravindran; K. Nirmal Babu
Ginger: The Genus Zingiber Ravindran, P. N. 9780415324687 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Ginger: The Genus Zingiber

ISBN-13: 9780415324687 / Angielski / Twarda / 2004 / 576 str.

P. N. Ravindran; K. Nirmal Babu
cena 926,78 zł
(netto: 882,65 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 906,73 zł
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Bez gwarancji dostawy przed świętami

Darmowa dostawa!

Ginger: The Genus Zingiber is the first comprehensive volume on ginger. Valued as a spice and medicinal plant from ancient times both in India and China, ginger is now used universally as a versatile spice and in traditional medicine as well as in modern medicine.
This book covers all aspects of ginger, including botany, crop improvement, chemistry, biotechnology, production technology in the major producing countries, diseases, pests, and harvesting. It also explores processing, products, economics and marketing, pharmacology, medicinal applications, and uses as a spice and flavoring. Experts in the areas of genetic resources, botany, crop improvement, and biotechnology of ginger give an in-depth analysis of these key aspects, and each chapter concludes with an extensive bibliography.

Kategorie:
Technologie
Kategorie BISAC:
Technology & Engineering > Food Science - General
Cooking > Specific Ingredients - Herbs, Spices, Condiments
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Medicinal and Aromatic Plants--Industrial Profiles
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780415324687
Rok wydania:
2004
Numer serii:
000258825
Ilość stron:
576
Waga:
1.13 kg
Wymiary:
26.11 x 18.14 x 3.48
Oprawa:
Twarda
Wolumenów:
01
Dodatkowe informacje:
Bibliografia
Wydanie ilustrowane

Introduction, P.N. Ravindran and K. Nirmal BabuBotany and Crop Improvement of Ginger, P.N. Ravindran, K. Nirmal Babu, and K.N. ShivaChemistry of Ginger, Gaston Vernin and Cyril ParkanyiTissue Culture and Biotechnology of Ginger, K. Nirmal Babu, K. Samsudeen, Minoo Divakaran, Geetha S. Pillai, and P.N. RavindranGinger Production in India and Other South Asian Countries, E.V. Nybe and N. Mini RajGinger Production in South East Asia, Ai Xizhen, Song Jinfeng, and Xu XiaGinger Production in Africa and Pacific Ocean Islands, P.A. OkwuowuluDiseases of Ginger, N.P. DohrooBacterial Diseases of Ginger and their Control, A. Kumar and A.C. HaywardInsect Pests of Ginger, S. Devasahayam and K.M. Abdulla KoyaPost Harvest and Industrial Processing of Ginger, K.V. BalakrishnanProduction, Marketing and Economics of Ginger, M.S. MadanPharmacology of Ginger, Ikuko Kimura, Leonora R. Pancho, and Hiroshi TsunekiMedicinal Properties and Uses of Ginger, R. Remadevi, E. Surendran, and P. N. RavindranGinger as Spice and Flavourant, K.S. PremavalliYield Gaps Constraints in Ginger, K.V. Peter, E.V. Nybe, and Alice KurienOther Economically Important Zingiber Species, M. Sabu and Dave Skinner

P. N. Ravindran, K. Nirmal Babu



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia