• Wyszukiwanie zaawansowane
  • Kategorie
  • Kategorie BISAC
  • Książki na zamówienie
  • Promocje
  • Granty
  • Książka na prezent
  • Opinie
  • Pomoc
  • Załóż konto
  • Zaloguj się

Functional Food Carbohydrates » książka

zaloguj się | załóż konto
Logo Krainaksiazek.pl

koszyk

konto

szukaj
topmenu
Księgarnia internetowa
Szukaj
Książki na zamówienie
Promocje
Granty
Książka na prezent
Moje konto
Pomoc
 
 
Wyszukiwanie zaawansowane
Pusty koszyk
Bezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 złBezpłatna dostawa dla zamówień powyżej 20 zł

Kategorie główne

• Nauka
 [2950560]
• Literatura piękna
 [1849509]

  więcej...
• Turystyka
 [71097]
• Informatyka
 [151150]
• Komiksy
 [35848]
• Encyklopedie
 [23178]
• Dziecięca
 [617388]
• Hobby
 [139064]
• AudioBooki
 [1657]
• Literatura faktu
 [228597]
• Muzyka CD
 [383]
• Słowniki
 [2855]
• Inne
 [445295]
• Kalendarze
 [1464]
• Podręczniki
 [167547]
• Poradniki
 [480102]
• Religia
 [510749]
• Czasopisma
 [516]
• Sport
 [61293]
• Sztuka
 [243352]
• CD, DVD, Video
 [3414]
• Technologie
 [219456]
• Zdrowie
 [101002]
• Książkowe Klimaty
 [124]
• Zabawki
 [2311]
• Puzzle, gry
 [3459]
• Literatura w języku ukraińskim
 [254]
• Art. papiernicze i szkolne
 [8079]
Kategorie szczegółowe BISAC

Functional Food Carbohydrates

ISBN-13: 9780367390167 / Angielski / Miękka / 2019 / 588 str.

Costas G. Biliaderis; Marta S. Izydorczyk
Functional Food Carbohydrates Costas G. Biliaderis Marta S. Izydorczyk 9780367390167 CRC Press - książkaWidoczna okładka, to zdjęcie poglądowe, a rzeczywista szata graficzna może różnić się od prezentowanej.

Functional Food Carbohydrates

ISBN-13: 9780367390167 / Angielski / Miękka / 2019 / 588 str.

Costas G. Biliaderis; Marta S. Izydorczyk
cena 310,85
(netto: 296,05 VAT:  5%)

Najniższa cena z 30 dni: 302,19
Termin realizacji zamówienia:
ok. 22 dni roboczych
Dostawa w 2026 r.

Darmowa dostawa!
inne wydania

Functional Food Carbohydrates presents comprehensive coverage of a broad range of physiologically active carbohydrate compounds and their roles in the promotion of health and the prevention of disease.  It provides the most up-to-date information available on the chemistry, physical properties, processing effects, production, and physiological function of these food constituents. The volume discusses the specific classes of carbohydrates in foods that seem to exert health-enhancing effects based on clinical and/or epidemiological studies and reviews the physiological and metabolic roles that different carbohydrates have in disease prevention and management, focusing on chronic diseases.



"The new edition updates the nutritional information, analytical and physical properties of hydrocolloids. I found the chapter on Food Regulations: Health Claims … most useful ... The chapter is an excellent description of a confused and confusing subject. … the book is an excellent treatment of a rapidly moving area of carbohydrates. This book presents a comprehensive assessment of the current state of the chemistry nutrition and health aspects of specialty fats and oils. The treatment is authoritative and throughout maintains the highest scientific and ethical standards."



— Glyn O. Phillips, Phillips Hydrocolloids Research Centre, NEWI, Wrexham, UK in Food Hydrocolloids 22(2008)

Kategorie:
Nauka, Medycyna
Kategorie BISAC:
Medical > Nutrition
Medical > Diet Therapy
Technology & Engineering > Food Science - General
Wydawca:
CRC Press
Seria wydawnicza:
Functional Foods & Nutraceuticals
Język:
Angielski
ISBN-13:
9780367390167
Rok wydania:
2019
Numer serii:
000309035
Ilość stron:
588
Waga:
0.54 kg
Wymiary:
23.11 x 15.49 x 3.3
Oprawa:
Miękka
Wolumenów:
01

Cereal -Glucans: Structure, Physical Properties, and Physiological Functions, Resistant Starch, Konjac Glucomannan, Seed Polysaccharide Gums, Microbial Polysaccharides, Chitosan as a Dietary Supplement and a Food Technology Agent, Arabinoxylans: Technologically and Nutritionally Functional Plant Polysaccharides, Carbohydrates and the Risk of Cardiovascular Disease, Carbohydrates and Obesity, Dietary Carbohydrates and Risk of Cancer, The Role of Carbohydrates in the Prevention and Management of Type 2 Diabetes, Carbohydrates and Mineral Metabolism, Dietary Carbohydrates as Mood and Performance Modulators, Carbohydrates and Gastrointestinal Tract Function, Probiotics, Prebiotics, and Synbiotics: Functional Ingredients for Microbial Management Strategies, Potential Use of Carbohydrates as Stabilizers and Delivery Vehicles of Bioactive Substances in Foods, Food Regulations: Health Claims for Foods Fortified with Carbohydrates or Other Nutraceuticals

Costas G. Biliaderis, Marta S. Izydorczyk



Udostępnij

Facebook - konto krainaksiazek.pl



Opinie o Krainaksiazek.pl na Opineo.pl

Partner Mybenefit

Krainaksiazek.pl w programie rzetelna firma Krainaksiaze.pl - płatności przez paypal

Czytaj nas na:

Facebook - krainaksiazek.pl
  • książki na zamówienie
  • granty
  • książka na prezent
  • kontakt
  • pomoc
  • opinie
  • regulamin
  • polityka prywatności

Zobacz:

  • Księgarnia czeska

  • Wydawnictwo Książkowe Klimaty

1997-2025 DolnySlask.com Agencja Internetowa

© 1997-2022 krainaksiazek.pl
     
KONTAKT | REGULAMIN | POLITYKA PRYWATNOŚCI | USTAWIENIA PRYWATNOŚCI
Zobacz: Księgarnia Czeska | Wydawnictwo Książkowe Klimaty | Mapa strony | Lista autorów
KrainaKsiazek.PL - Księgarnia Internetowa
Polityka prywatnosci - link
Krainaksiazek.pl - płatnośc Przelewy24
Przechowalnia Przechowalnia